A „szélekről” egyenesítik ki a tabellát • SportTV

A „szélekről” egyenesítik ki a tabellát

Sport TV avatar Sport TV 2020. 06. 15. 16:27    
Olvasási idő: 2 perc

A drezdai „víruskravál” miatti utolsó elmaradt mérkőzést pótolják hétfőn este a 2. Bundesligában. Hogy, hogy nem, az első és az utolsó helyezett játssza azt a mérkőzést, amely után a liga mind a 18 csapatának egyformán 31 mérkőzés lesz a neve mellett.

Fabian Klos, a bielefeldiek középcsatára a párosítás gólkirályaként már hat gólt ünnepelhetett a drezdaiak ellen (Fotó: Getty Images)

A drezdaiak erőltetett menete –  május 31. óta 16 nap alatt a hatodik mérkőzésüket játsszák – eddig egyfelől nem volt túl eredményes (1-1 győzelem és remi mellett 3 vereség), másrészt még nem is ér véget, mert csütörtökön és vasárnap is lesz meccsük, azaz 22 nap/8 találkozó lesz a brutális végső mérleg. Ezt még sokkal erősebb játékoskerettel sem lehetne jóval eredményesebben végig hajtani, ám a hétfői találkozó ebből  az erőltetett menetből is kitűnik. Főként a neházsége miatt, hiszen az ellenfél a ligát magasan vezető, e mérkőzés híján is öt pont előnnyel az élen álló Bielefeld ellen kell lejátszani – idegenben. (Bár a „kvázi posztvírus” korszakban a hazai pálya úgynevezett előnye igencsak elenyészni látszik, azért az összevissza utazgatás nyilván még többet kivesz a sereghajtó játékosaiból…)

A Dynamo egyetlen esélye totális esélytelenségében rejlik. Abban azért nem bízhat, hogy az Arminia fél vállról veszi a találkozót, a két nagy csúcsfavoritot (HSV, Stuttgart) egyelőre biztosan megelőző éllovas  ebben a naptári évben még nem talált legyőzőre a ligában, legutóbbi bajnoki vereségét december 21-ém szenvedte el Hamburgban, a St. Paulitól (0–3). Azóta 6-6 győzelem és remi sorakozik az eredménylistán. Ha valamit is a csapat szemére lehet vetni, az az ikszek magas száma. Ám ha az ellenfelek erőssége szerint is nézzük az eredménylistát, hamar kiviláglik a megbízhatóság: a remik zömét élcsapatok, riválisok ellen érik el, a táblázat alsó harmadában tanyázó csapatokat rendre megverik. Ha hétfő este is a Schüco Arenában marad mindhárom bajnoki pont, akkor már matematikailag is biztos lesz: még egy 0 százalékos , azaz háromvereséges hajrá esetén is minimum osztályozón mérkőzhetnének meg az élvonal 16. helyezettjével. Mi több, ahhoz ráadásul még nagy különbségű vereségeket is kellene elszenvedniük, mert a gólkülönbségük jelenleg 14-gyel jobb a harmadik Stuttgartnál, egy mai győzelem esetén ez minimum 15 lenne, azaz egy hétfő esti siker praktikusan az egyenes ági feljutást is jelenthetné Uwe Neuhaus mester tanítványainak. „Mint köztudott, mindig az utolsó lépés a legnehezebb. Most minden a fejekben dől el. A csapatom elég stabil ahhoz, hogy megszerezze a szükságes pontokat” – nyilatkozta a kelet-vesztfáliaiak trénere a hétfői találkozó online sajtótájékoztatóján.

Persze, a „brahisták” fogadjanak csak a Dynamóra, a vendég győzelemre 7.5–8-szoros oddsokat adnak a bukik, az Arminia sikerével alig lehet valamit nyerni (1.40–1.47-szeres nyereményszorzó).

Bielefeld–Dresden örökmérleg

Összesen: 12 mérkőzés, 7 Bielefeld-győzelem, 2 döntetlen, 3 Dynamo-siker/ 22–16-os gólkülönbség. Ebből a 2. Bundesligában:   9–5–2–2/ 17–13
Bielefeldben: 5–2–1–2/ 10–8. Bielefeldben a 2. Bundesligában: 4–1–2–2/ 6–7
Az őszi idény mérkőzésén: Dynamo–Arminia 0–13. G.: Voglsammer (2019. 10. 26.)
A legeredményesebbek (az összes mérkőzésen): Lucas Röser, Nils Teixeira és Moussa Koné 2-2, ill. Fabian Klos 6 góllal

2. BUNDESLIGA, elmaradt mérkőzés a 28. fordulóból. Sport1 20:30   DSC Arminia Bielefeld–­SG Dynamo Dresden (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)