A Fekete Szörny a nehézsúlyú K. O.-király

2020. 08. 09. 12:12    
Olvasási idő: < 1 perc
UFC

Derrick Lewis a második menetben végzett Alekszej Olejnyikkel, és ezzel immár egyedül vezeti a UFC örökrangsorát a nehézsúlyban aratott K. O.-T. K. O.-győzelmeket illetően.

„Nem vagyok ennek a sportágnak a rajongója. Ez a munkám” – mondta Derrick Lewis, a UFC egyik nehézsúlyú legendája. Nehéz elképzelni, mi történne, ha még szeretné is az MMA-t, mert vasárnap hajnaltól még ezen érzés nélkül is egyedül került egy örökrangsor élére. A Las Vegas-i gálán ugyanis a második menetben T. K. O.-val legyőzte Alekszej Olejnyiket, és a UFC keretein belül immár egyedül büszkélkedhet a legtöbb K. O.-T. K. O.-sikerrel. Eddig holtversenyben állt Cain Velasquezzel és Junior dos Santosszal, a tizenegyedik „gyors” diadalával viszont ellépett mellőlük. Súlycsoporttól függetlenül pedig többes holtversenyben a második, csak Vitor Belfort áll előtte 12-vel.

„Őrületes. Még mindig nem tudom elhinni, hogy az enyém a legtöbb K. O. A korábbi sok nagymenőt figyelembe véve különösen elképesztő. Vegyük csak Brock Lesnart vagy Cain Velasquezt. Erre én vagyok az élen…” – jelentette ki a „Fekete Szörny”. A fojtásban jeleskedő Olejnyik az első menetet még abszolút kiegyenlítette tette (de háromból két pontozó így is az amerikainak adta), aztán a második felvonásban egy térdessel indított akciósorozat megpecsételte a sorsát.

Lewisnak a mostani volt sorozatban a harmadik győzelme, a következőre azonban még várnia kell egy ideig. Úgy döntött ugyanis, hogy „beállítja” a súlyát, és nem akar állandóan a 265 fontos felső limit környékén bemérni, illetve harcolni. Amíg nem tud tartósan 245-250 font körül lenni, addig nincs MMA – határozta el. Szakértők szerint ezt azt jelenti, legközelebb decemberben láthatjuk az oktagonban.

Addig is, a legutóbbi tv-s interjúját még idézzük fel. A meccs után nyilatkoznia kellett, nem tudta, hogy adásban van, így aztán közölte is a riporterrel, hogy erősen szólítja a természet. Méghozzá hosszabb időre… Aztán kiderült, ez már kiment élőben is.

Cookie beállítások