Két korábbi európai uralkodó rangadójával indul az El a Sport TV-n • SportTV

Két korábbi európai uralkodó rangadójával indul az El a Sport TV-n

Sport TV avatar Sport TV 2020. 10. 22. 09:11    
Olvasási idő: < 1 perc

Rangadóval kezdődik a Sport TV-n az Európa Liga csoportkörének közvetítéssorozata. Az első számú európai kupát korábban megnyerő két csapat, a Celtic és a Milan csap össze. A folytatásban a csoportkörben még olyan európai nagycsapatokat is láthatunk majd, mint az Arsenal és a Roma.

Ibra a Shamrock Rovers elleni EL-selejtezőn is betalált. (Fotó: Getty Images)

A 2020-21-es szezonban is az Európa-ligában láthatunk néhány olyan topbajnokságból érkező nagycsapatot, amelyeket az is hajthat, hogy az El megnyerésével 2021-22-ben a BL-ben indulhatnak, ráadásul az első kalapból várnák a sorsolást. Senkit sem lepne meg, ha a jövő tavasszal az Arsenalt, a Milant, a Romát, a Leicestert, a Tottenhamet vagy a Napolit ott látnánk a döntő közelében. Arról sem szabad elfeledkezni, hogy a mezőnyben a Milanon és a Celticen kívül további négy korábbi BEK-győztes (Benfica, Feyenoord, PSV, Crvena zvezda) szerepel, míg néhány nagycsapat (Arsenal, Feyenoord, PSV, Roma, Tottenham) mellett az El-ben, illetve jogelődjeiben a Dinamo Zagreb, a Leverkusen, a Napoli és a CSZKA Moszkva is felért a csúcsra.

A koronavírus az El lebonyolítására is rányomja a bélyegét, október 22-től három egymást követő csütörtökön rendeznek mérkőzéseket, majd 2 hét szünet után november 26-tól újabb három csütörtökön lesznek El-fordulók. Tulajdonképpen arról van szó, hogy később indul a csoportkör, de nagyjából ugyanakkor ér majd véget, ahogyan azt a korábbi szezonokban megszokhattuk.

Az első fordulóból a Celtic–Milan mérkőzést közvetíti a Sport2 20 órás kezdéssel, a találkozó kommentátora Faragó Richard lesz. A második és harmadik körből az Arsenal–Dundalk, illetve a Milan–Lille találkozó kerül képernyőre.

A Sport TV közvetítései:

Celtic–Milan, majd a teljes játéknap összefoglalója: október 22., csütörtök 20 óra, Sport2 (kommentátor: Faragó Richard)

Arsenal–Dundalk, majd a teljes játéknap összefoglalója: október 29., csütörtök 20 óra, Sport2

Milan–Lille: november 5., csütörtök 20 óra, Sport1