Crawford durván felébresztené Brookot • SportTV

Crawford durván felébresztené Brookot

2020. 11. 14. 21:18    
Olvasási idő: 2 perc

Idei első mérkőzését vívja vasárnap hajnalban Terence Crawford, napjaink egyik legjobb bokszolója. A WBO váltósúlyú világbajnoka egy egykori király, Kell Brook ellen teszi kockára az övét.

Legutóbb 2014-ben fordult elő, hogy valaki (esetünkben Raymundo Beltrán) megúszta a Terence Crawford elleni mérkőzését leütés, K. O. vagy T. K. O. nélkül, de azért is 2016 júliusáig kell visszalapozni, hogy megtaláljuk a legutóbbi olyan Crawford-fellépést, amelyen szükség volt a végén a pontozókra. Akkor Viktor Posztol két leütés után túlélte legalább a 12 menetet, a későbbiekben viszont ugyanez nem sikerült John Molina Jr-nek, Félix Díaznak, Julius Indongónak, Jeff Hornnak, José Benavídez Jr-nek, Amir Khannak és Egidijus Kavaliauskasnak.

Forrás: espn.com

Mindezt csak azért írjuk le, hogy tisztázzuk, mire számíthatunk vasárnap hajnalban, midőn Terence Crawford (36-0, 29 K. O. – T. K. O.) ismét kockára teszi a WBO váltósúlyú világbajnoki övét, méghozzá Kell Brookkal (39-2, 27) szemben, aki szintén volt már váltósúlyú világbajnok (az IBF-nél és a WBC-nél), de középsúlyban is megmérette magát, csakhogy Gennagyij Golovkin és a szeme öt menet alatt elintézte. Már a középsúlyú szerepvállalás is mutatja, ami Crawford számára szinte alapállás: Brook lesz a nagyobb és az erősebb a ringben, a méretbeli különbségeket az amerikai címvédőnek a képzettségével és a sebességével kell kompenzálnia. „Mindig is engem tartottak a kisebb fickónak. Ez nem újdonság. Innentől már csak ügyesség, akarat és elszántság kérdése az egész. Ha Brook arra számít, hogy félek tőle, durva ébredésben lesz része. Nekem is van erőm. Ő az, aki erről nem akar tudomást venni, de majd egy jó adag sz.r zúdul a nyakába” – mondta Crawford, aki nem mellesleg az ESPN-nél vezeti a súlycsoportoktól független világranglistát. A sikerek mellett még egy adalék ennek jogosságára: hangsúlyos ütései 47,6 százaléka ér célba, ezzel a 48 százalékkal büszkélkedő Errol Spence mögött a második az aktív bunyósok között.

Crawford elit társaságban van, hiszen rajta kívül csak Manny Pacquiao, Floyd Mayweather, Oscar De La Hoya, Adrian Broner, Pernell Whitaker és Barney Ross mondhatja el magáról, hogy könnyű-, kisváltó- és váltósúlyban is világbajnok lett. Felfelé a méretei miatt nagyon nem lépdelhet, volt ő már egyesített világbajnok (az Indongo elleni meccse után mind a négy szervezetnél ő volt a világbajnok), így aztán nyugodtan hajszolhatja a nagy mérkőzéseket. Nem titok, most is Spence-t vagy Pacquiaót akarták elé hozni, de a koronavírus „csak” Brookot engedélyezte neki. Persze, őt sem kell lebecsülni, szépen összekapta magát a Golovkin és a Spence elleni kudarcát követően, most pedig visszaülne a világbajnoki trónra.

„A legjobb Terence Crawfordra készülök, életem meccse előtt állok. A nyomás rajta lesz, de én is teszek magamra, mert nagyon akarom a győzelmet. Meg akarom mutatni a világnak, hogy száz százalékban más srác vagyok, mint amilyet eddog láttak belőlem” – jelentette ki a brit kihívó.

A Sport1-en vasárnap hajnali négytől élőben közvetítjük a Terence Crawford-Kell Brook mérkőzéssel fémjelzett gálát.