Dupla El-rajt Tatabányán • SportTV

Dupla El-rajt Tatabányán

Sport TV avatar Sport TV 2020. 11. 17. 15:01    
Olvasási idő: < 1 perc

Miközben a konkurencia már többnyire a harmadik meccsénél jár, a Tatabánya és szlovén ellenfele első találkozójukat vívják egymás ellen az újonnan létrehozott Európa-ligában, az EHF-kupa „jogutódjában”.

A Covid–19 mint annyi más sportesemény, az El csoportkörének lebonyolításába is „beleavatkozott”, a járványügyi protokolloknak megfelelően jó néhány mérkőzést elhalasztottak. Így lehetséges, hogy a D-jelű hatosból a dán GOG-nak 2, a svájci Schaffhausennek és az északmacedón Peliszternek 1-1 mérkőzése volt, a csoportfavorit RN Löwen, a tatabányai „kék tigrisek” csapata és a szlovén Trimo Trebnje még nem lépett pályára.

A tatabányai együttes eddig a bajnokságban is csupán egyetlenegy találkozót tudott lejátszani, még szeptember 30-án 27–21-re legyőzte a Dabast. A Trebnje ezzel szemben már 7 mérkőzésen van túl a szlovén ligában, valamennyit megnyerte és 14 ponttal holtversenyben áll az élen az „örökös bajnok” Celjével. A szlovén együttesnek van már „magyar tapasztalata” ebben az idényben. Az El-selejtező második körében kétmeccsesről egyre olvadó párharcban elképesztő mérkőzésen 23–22-re felülmúlta a Balatonfüredet. Nem elsősorban saját erejéből, inkább a fürediek elképesztő ügyetlenkedései következtében, akik csaknem megnyert mérkőzést engedtek ki a kezükből.
Vladan Matics, a népszerű „Matke”, a tatabányaiak szerb származású, kettős állampolgár  edzője számára amúgy nem ismeretlen a szlovén kézilabda, 2011-től 2013-ig a szlovén eredményességi örökrekorder Celje edzőjeként dolgozott, két-két bajnoki címét és kupagyőzelmet elérve az együttessel.

FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA. D-csoport, Sport1 18:30  Grundfos Tatabánya KC–RK Trimo Trebnje (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, riporter: Fülöp Marcell)