Augsburgi kupavizsga a Lipcsének • SportTV

Augsburgi kupavizsga a Lipcsének

2020. 12. 22. 17:02    
Olvasási idő: < 1 perc

Három Német Kupa-meccsel jelentkezünk a sorozat 2. fordulójából kedden, két élővel és egy felvételről sugárzottal. Mindháromban akad olyan csapat, amely járt már a DFB Pokal fináléjában, kettő meg is nyerte.

Mozgalmas jelenet a tavalyi negyeddöntőről, melyet a lipcseiek végül utolsó perces 11-essel nyertek meg Augsburgban a berlini döntő felé vezető úton (Fotó: Getty Images)

AUGSBURG–LEIPZIG

A lipcsei együttes tavaly már eljutott Berlinbe, a fináléba, ám ott sima 3–0-s vereséget szenvedett a rekordkupagyőztes Bayerntől. Nagelsmann mester most ismét elvezetné odáig a csapatát.

Érdekes, hogy az Augsburggal már negyedik alkalommal csap össze 8 éven belül a Leipzig. 2011-ben még a 2. fordulóban hazai pályán kikapott tőle 1–0-ra, majd két lévre az első fordulóban ugyancsak alulmaradt, szintén otthon 1–0-val. Csak a harmadik összeakaszkodás hozott lipcsei sikert, a tavalyi negyeddöntőben Augsburgban 1–1-es normál játékidő után a 120. percben Marcel Halstenberg 11-ese döntötte el a továbbjutást. Ezzel a három kupameccsel együtt azérta két csapat örökmérlege az RB számára hízelgő, 6-szor győzött, 3-3 augsburgi siker és remi mellett. A tavalyi negyeddöntőben a két magyar válogatott egyaránt végig jéátszotta a 120 percet, remélhetőleg most is a kezdőben kapnak helyet.

ELVERSBERG–MÖNCHENGLADBACH

Semmilyen kupa-, sőt semmilyen mérkőzéselőzménye sincs az Elversberg és a Mönchengladbach összecsapásának. Először játszik a negyedosztályú (Regionalliga) együttes a kupa korábbi háromszoros győztesével. A hazaiak legismertebb sportembere az edző, Horst Steffen, aki annak idején 1991 és 1993 között éppen a „csikók” játékosa volt, mi több, éppen velük jutott el 1992-ben a kupa döntőjéig, amelyet el is vesztettek a Hannover ellen, 0–0-s 120 percet követően 11-es rúgásokkal.

A két élő mérkőzéen kívül felvételről mutatjuk későn este az Eintracht Braunschweig–Borussia Dortmund összecsapást, amelynek vendég csapata a kupa örökranglistáján a 6. helyezett 4 győzelemmel és 5 vesztes döntővel.

DFB-KUPA, 2. forduló. Sport2 18:15 FC Augsburg–RasenBall Leipzig (kommentátor: Haraszti Ádám, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Hajdu Attila); Sport2 20:30 SV Elversberg 07–BV Borussia Mönchengladbach (kommentátor: Haraszti Ádám, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Hajdu Attila); Sport2 23:00 Eintracht Braunschweig–BV Borussia Dortmund (felv., kommentátor: Haraszti Ádám)