Hány pontot hoz haza Győr és a Siófok? • SportTV

Hány pontot hoz haza Győr és a Siófok?

Sport TV avatar Sport TV 2021. 01. 17. 12:47    
Olvasási idő: 3 perc

Négy női eurokupa-résztvevőnk közül három játszott-játszik idegenben a hét végi fordulóban. A Vác oroszországi bravúrgyőzelmét mutattuk szombaton, vasárnap a Győr dániai és a Siófok franciaországi vendégjátéka kerül sorra – és a Sport1 képernyőjére. Előtte délidőben még egy másik El-csatát is mutatunk a Sport2-n, a siófokiak csoportjának másik mérkőzését.

Fodor Csenge parádésan játszott múlt héten Vallceában. Remélyhetőleg formáját átmenti Odensére is (Fotó: gyorietokc.hu)

KUBANY–DUNAREA (El)

A Kubany a múlt heti rajton szinte végig vezetett Siófokon, végül mégis meg kellett elégednie egy ponttal. A Braila viszont alig volt előnyben a Fleury ellen, végül mégis megnyerte a meccset 29–27-re. A hazai bajnokságban a román együttes kikapott legutóbb a Bistritától, az oroszok nem játszottak a siófoki találkozó óta a héten. Mindkét együttes veretlen tehát az Európa-ligában, amelyikük nyer, átveszi a vezetést a D-csoportban. (Persze, ha a Kubany nyer és netán a Siófok nála több gólos győzelmet arat, akkor ez a vezetés csak hat órányira korlátozódik.)

ODENSE–GYŐR (BL)

Évek óta már megszoktuk, hogyha a Bajnokok Ligájában egy ország dupla csapatot indíthat, akkor összehangolják a sorsolást és kettős „nemzeti párosításokat” hoznak össze. Ezen a hétvégén magyar-dán dupla csata van a műsoron. A Fradi szombati vereségét már mutattuk, azon az Esbjerg visszavágott az őszi hazai vereségért a budapesti zöld-fehéreknek. Reméljük, a győri zöld-fehérek nem járnak párhuzamosan, azaz a hazai győzelmüket az Odense ellen (32–25) nem követi majd idegenbeli kudarc. Annak az érzését ha nem is örökre, de az elmúlt 46 BL-meccsen gyakorlatilag elfelejtették az Audi ETO játékosai, a fantasztikus sorozatot szeretnék tovább folytatni.
A legutóbbi fordulót mindkét együttes győzelemmel zárta, az Odense a Podravka ellen 35–20-ra nyert, a Győr még ennél is fényesebb, 37–20-as sikert aratott Valceában. A dán együttes a 4. a B-csoportban 12 ponttal, öt hazai meccséből 4-et megnyert, csak a Bresttől kapott ki. Az ETO vezeti a csoportot 9 mérkőzésből 16 ponttal, a csapat a liga 16 együttese közül a legeredményesebb, 308 gólt lőtt eddig, ami meccsenként átlagban 34.2 találatot jelent.
Ez lesz a két csapat negyedik BL-találkozója, az előző három mindegyikét a magyar rekordbajnok nyerte meg.

Laura Glauser jó mérkőzést és győri győzelmet vár a dániai BL-találkozótól (Fotó: Getty Images)

„Természetesen nyerni szeretnénk, remek játékkal a Bajnokok Ligájában. BNagyon jó játékosaik vannak. Ott van Groot és Wester, de sok más jó játékos is van a keretükben, akik gondot okozhatnak nekünk. A győzelemhez az egész mérkőzésen nagyon oda kell figyelnünk, mind védekezésneben, mind támadásban, az első pillanattól az utolsóig” – nyilatkozta a győriek klubhonlapján szokásis mini-videóinterjúban Laura Glauser, az ETO két francia klassziskapusának egyike.

FLEURY–SIÓFOK (El)

(kép: siofokkc.hu)

A franciák már nyolc góllal is vezettek Romániában, mégis elvesztették a meccsüket a starton. A siófokiaknál Andrea Kobetic és Tamara Horacek együtt 18 gólt szerzett, ez mégsem volt elég a győzelemhez az erős Kubany ellen. Az SKC a legutóbbi bajnokiján fölényesen nyert a Bogláti Akadémia SZISE ellen, a Flery viszont folytatta pocsék szereplését a hazai ligában, sorozatban harmadszor szenvedett vereséget, ezúttal a másik francia El-csapattól, a Nantes-tól kapott ki. A franciák győzelmi kényszerben vannak az Európa-liga egyik legerősebb kvartettjében, a D-csoportban.
„Ezúttal nincsenek akkora különbségek, a mezőnyben sok azonos képességű csapatot találunk. Furcsa ez az egész szezon, nehéz felmérni a csapatok igazi erejét. Sok együttes csak szenved, és próbál formába lendülni. Mi is ezek között a klubok között vagyunk még jelenleg, de minden egyes nap azért dolgozunk, hogy ezt levetkőzzük, és elkapjuk a fonalat. Vasárnap egy nehéz és pikáns párharcot várok. Ahhoz, hogy ez a szezon jól alakuljon a számunkra, ezt a mérkőzést meg kell nyernünk. Csakis ez lebeghet most a szemünk előtt” – nyilatkozta a klubhonlapon megjelent interjúban a mérkőzés előtt Gnonsiane Niombla, a siófokiak olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok balátlövője, aki 2010 és 2016 között a mai ellenfél játékosa volt, többek közt francia bajnokságot, kupát és ligakupát, valamint KEK-et i nyert a Fleury tagjaként.

A siófokiak meccsét követi szokásos kézilabda talkshow-nk, a Harmadik Félidő, amelynek témái közt a női eurokupa-mérkőzések mellett nyilván szóba kerül a férfiválogatott szereplése is az egyiptomi világbajnokságon.

NŐI KÉZILABDA EURÓPA-LIGA. Sport1 12:45  Kubany Krasznodar–HC Dunarea Braila  (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Tóth Tímea); Sport1 17:45 Fleury Loiret Handball–Siófoki KC (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Ágai Kis András, szakértő: Tóth Tímea);
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA. Sport1 15:45 Odense Handbold–Győri Audi ETO KC (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila, műsorvezető: Fazekas Erzsébet, szakértő: Tóth Tímea);
Sport1 19:30 Harmadik Félidő kézilabda-talkshow (műsorvezető: Petur András)