A Siófok a csoportelsőségért megy Krasznodarba • SportTV

A Siófok a csoportelsőségért megy Krasznodarba

Sport TV avatar Sport TV 2021. 02. 12. 13:14    
Olvasási idő: < 1 perc

Nagyjából egy pontra van szüksége a Siófoknak Krasznodarban arra, hogy megőrizze vezető helyét, és első számú esélyese maradhasson a csoportelsőségnek az Európa-liga D-csoportjában. Kettővel viszont meg is lenne a csopotgyőzelem!

Nugodtan készülődnek a siófokiak az oroszországi fontos csatára (Fotó: siofokkc.hu)

Az EHF hétközi döntései „helyzetbe hozták” a Kubanyt, az eddig csak két döntetlent játszó orosz együttes kvázi „ingyen” kapott 4 pontot és plusz 20-as gólkülönbséget a szövetségtől, ezzel feljött a D-jelű kvartettben a második helyre, közvetlenül a Siófok mögé. Úgy, hogy játszania sem kellett érte, addig otthon az orosz bajnokságban játszott és aratott három győzelmet – közben „agyonverve” a Zvezda Zvenyigorodot –, s egyszer kikapott a korábban a CSZKA-t is legyőző Lada Togliattitól. Ezzel egyébként még mindig csak a 6. a roppant erős orosz Szuperligában, a hibátlan Rosztov, a CSZKA, a Togliatti, az Asztrahanocska és a legyőzött Zvezda mögött.
Az SKC viszont nem játszott hazai bajnokit a Dunarea múlt heti legyőzése óta.
A két együttes Siófokon 28–28-as döntetlent játszott egymással emlékezetes mérkőzésen, amelyen a hajrában Horecek és Tomori révén sikerült kiegyenlítenie a hazaiaknak. A balatomi együttes egyébként szép rendben, mindenki negatív vírustesztje után utazott el a messzi Krasznodarba, egyedül Andrea Kobeticet kell továbbra is hiányolnia Zdravko Zovko vezetőedzőnek, aki az alábbiakat nyilatkozta a klubhonlapnak: „Az első mérkőzést megelőzően is tudtuk, hogy a Kubany egy jó csapat, de megleptek minket, és a vártnál is jobb kézilabdát mutattak. Végig képesek nagy iramot diktálni, kellemetlen kézilabdára képesek. Egy nagyon jól felkészített, fizikálisan is erős csapatról beszélünk, ami Trefilov pályafutását ismerve nem meglepő. A legutóbbi Braila elleni győzelem továbbjutást ért, de ennyivel nem elégszünk meg. Cél a csoportelsőség, amit egy újabb győzelemmel be is biztosíthatunk. Némileg furcsa lesz újra nézők előtt játszani, de összességében kiélezett, kemény mérkőzésre számítok.”

 NŐI EURÓPA-LIGA. Sport1 17:15 Kubany Krasznodar–Siófok KC csoportmérkőzés (kommentátor: Haraszti Ádám, szakkommentátor. Tóth Tímea, műsorvezető: Petur András, szakértő: Borsos Attila)