LeBron James a legjobb tolvaj • SportTV

LeBron James a legjobb tolvaj

2018. 04. 30. 10:37    
Olvasási idő: 2 perc

LeBron James nem volt hajlandó életében először párharcot veszteni a rájátszás első körében, hiszen tudjuk, neki a döntő a célja, bármilyen keret van mellette. A Pacer kipipálva, a Raptors vár rá. És ha már erre járt, történelmet is írt, Scottie Pippent beelőzve ő lett minden idők legjobb labdaszerzője is az NBA-playoff történetében.

LeBron James megcsinálta, 105-101-es győzelemre vezette csapatát az Indiana Pacers elleni hetedik meccsen, ami összesen a hetedik sorsdöntő playoffmeccse volt neki, és az első elsőkörös. 5-2-re javította a mérlegét. Ha bárki azt hinné, egy pillanatra is megkérdőjelezhető volt, hogy győzni akar, megnyugtatjuk: NEM. Az első pillanattól kezdve vezette a Cavaliers támadásait, és ennek eredménye az lett, hogy 45 ponttal zárta a meccset (9 lepattanó, 7 gólpassz és 4 labdaszerzés mellett). Már az első félidőben 26 egységnél járt:

Továbbra is úgy tűnik, nagyon kell a Cavaliersnek, de ezúttal a fontos pillanatokban fel tudtak mellé nőni csapattársai is, Tristan Thompson dupla-duplázott, George Hillnek is akadtak momentumai, a negyedik negyedben Kevin Love dobott fontos triplákat, míg Jamesnek pár percre le kellett ülnie egy kisebb sérülés miatt, aztán Thompson demoralizáló blokkot mutatott be, míg Kyle Korver fontos gólpasszal segített kosárhoz Jamest. Ezek mind kellettek a sikerhez.
Ráadásul jött egy új rekord is Jamestől. A vasárnapi meccsnek úgy vágott neki, hogy Scottie Pippennel holtversenyben állt minden idők legjobb rájátszásbeli labdaszerzőinek listáján 395-tel. Tudtuk tehát, ha a clevelandi akár csak egy labdát is elcsen az Indiana Pacers játékosaitól, már megdönti Pippen csúcsát. A teljesség kedvéért hozzátesszük, hogy Scottie Pippen átlaga azért jobb, mint Jamesé, mert ő a 395-ös korábbi csúcsot 208, míg James 223 meccs alatt hozta össze.
A történelmi 396. labdaszerzést Darren Collison ellen mutatta be. Végül a meccsen összesen 4 labdát szerzett, így 399-cel került az élre, Pippen tehát a második, Michael Jordan a harmadik, Magic Johnson a negyedik, John Stockton pedig az ötödik ebben a mutatóban.
A folytatásban jön a Toronto-Raptors-Cleveland Cavaliers csata, a pályaelőny a kanadaiaknál lesz.

(Sport TV)

NYOLCAN MARADTAK

NBA, főcsoport-elődöntők
Kelet

Toronto Raptors – Cleveland Cavaliers
Boston Celtics – Philadelphia 76ers

Nyugat
Houston Rockets – Utah Jazz (1-0)
Golden State Warriors – New Orleans Pelicans (1-0)