Besültek LeBron játszótársai • SportTV

Besültek LeBron játszótársai

2018. 05. 24. 13:38    
Olvasási idő: 2 perc

Kikapott a Cleveland Cavaliers Bostonban a keleti konferenciadöntő ötödik meccsén, így a kiesés ellen küzd majd pénteken. LeBron James és Kevin Love kivételével csődöt mondott mindenki. Vajon a LeBron-szörnyet látjuk majd a hatodik meccsen?

A keleti konferenciadöntő ötödik meccsére visszatértek a felek Bostonba, és két Cavaliers-siker után 96-83-ra győzni tudott a Celtics. 10-0 a zöldek mérlege hazai pályán ebben a rájátszásban.

A Cleveland Cavaliers kezdőötöséből Tristan Thompson 1, JR Smith 2, George Hill pedig csak 7 pontra volt képes, és még ha LeBron James 26, Kevin Love pedig 14 pontot betesz a közösbe, ez egyszerűen nem fér bele egy ilyen téttel bíró meccsen. Ráadásul 15 labdát is eladtak, ebben James volt a „legjobb”, mert ő egymaga hatszor szórta el a lasztit, és ő maga is elmondta a meccs után, fárasztó menetelésen vannak túl. És egyébként megint előhúzta a fotografikus memóriát a sajtótájékoztatón, és felidézte pontosan mind a hat labdaeladását a meccsről:

De nem mehetünk el szó nélkül a Boston újoncának, Jayson Tatumnak a teljesítménye mellett. Egyre biztosabb, hogy nagyot tévedett, aki nem tette be a legjobb újoncötösbe, mert biztosan nagy játékos lesz belőle. 20 évesen sem remeg meg a keze egy ilyen nagy téttel bíró meccsen, és képes 24 pontot szórni úgy, hogy leszed 7 lepattanót, ad 4 gólpasszt, elcsen 4 labdát, meg kioszt két sapkát. Zseniális a srác. Kilencedszer lépte át a 20 pontos határt, és például Wilt Chamberlain, valamint Magic Johnson örökébe lépett azzal, hogy a liga történetében hatodik újoncként ért el 300 pontot a rájátszásban.

LeBron-szörny?
A kiesés szélére került a Cavaliers, ha hazai pályán elbuknak, vége a dalnak, és LeBron James nem jut be zsinórban nyolcadik NBA-döntőjébe. Az ESPN készített egy gyűjtést arról, hogyan játszott James az elmúlt hét szezonban, ha megcsapta a kiesés szele a döntő előtt. Azért figyelnénk rá a Celtics helyében, és bíznánk benne, hogy csődöt mondanak majd a csapattársak a hatodik meccsen is:
2012, konferenciadöntő hatodik meccs: 45 pont a Celtics ellen
2012, konferenciadöntő hetedik meccs: 31 pont a Celtics ellen
2013, konferenciadöntő hetedik meccs: 32 pont a Pacers ellen
2018, első kör hetedik meccs: 45 pont a Pacers ellen
Bárhogy számolunk ez 38,3-as pontátlag.
Illetve azt is kigyűjtötték, karrierje során eddig milyen eredményeket ért el hatodik meccsen, ha 3-2-es hátrányban volt csapatával a rájátszásban. A mérlege 4-4, és ha megnyerte a hatodik meccset, négyből három alkalommal a párharcot is behúzta. 2008 óta két szezon kivételével minden évben találkozott ilyen helyzettel.
Jön tehát a hatodik meccs Clevelandben, ami szerintünk emlékezetes lesz. Közvetítjük is, élőben szombat hajnalban 2:30-tól a Sport1-en, majd szombaton 12:30-tól a Sport2-n és 20 órától a Sport1-en magyar kommentárral is meg lehet nézni. Ne hagyjátok ki!

(Sport TV)