Slovan: négyről az ötre? • SportTV

Slovan: négyről az ötre?

Sport TV avatar Sport TV 2018. 10. 18. 08:52    
Olvasási idő: < 1 perc
KHL

Ha nem is a KHL élcsapataiból mutatunk kettőt csütörtök este, azért a párosítás nem nélkülözi az érdekességeket...

A mezőny második leghosszabb távolságát hidalja át az Amur a pozsonyi utazással, Habarovszk és szlovák főváros távolsága légvonalban potom 7727 kilométer, ennél többet csak a vlagyivosztoki Admiral utazna Pozsonyba (8022 km). Persze, nem szólóban utazik ennyire messze a távol-keleti együttes, a mérkőzés egy hárommeccses nyugati túra utolsó állomása. Szombaton Moszkvában kapott egy ötöst a jelenleg második CSZKA-tól viszonzás nélkül, majd kedden Rigában egygólos meccsen legyőzte a helyi Dinamót.
Vendéglátója, a táblázat 17. helyén álló Slovan négyes nyerősorozatot épített fel múlt kedd óta. Az első kettőt éppen Oroszország közepén nyerte meg, egyformán hosszabbításban győzött Novoszibirszkben (2–1) és Omszkban (3–2). Ezután otthon folytatta nyerő és rájátszó sorozatát a Kunlun Peking elleni 4–3-mal, s végül egy másik távol-keleti ellenfelet, az Admiralt győzte le, ezúttal a normál 60 perces játékidőben. Ezen a találkozón, kedden a 33. percben még 1–3-ra állt a Slovan, az 56. percben is még vesztésre (2–3), aztán a hajrában másfél perc alatt Zelinas és Sukel találataival fordította a maga javára az eredményt.

Ami az egyéni  statisztikákat illeti, a pozsonyiak legjobbja, Jeff Taffe 19 ponttal a 20. a liga összesített táblázatán, az Amur házi pontkirálya, Igor Rugyenkov 7 ponttal nincs az első ötvenben.  A kapusok közt viszont az Amuré van előkelőbben rangsorolva: Jevgenyij Alkin 12 meccsen védve 93.3%-kal a 4., míg a pozsonyiak leggyakrabban védő, ugyancsak 12 mérkőzésen a kapuban álló portása, Marek Ciliak  90.5%-kal csupán 24. ugyanezen a listán. A meccs kérdése tehát: megnyújtja-e ötösre az eddigi győzelmi sorozatát a Slovan, vagy a lett főváros után a szlovákban is képes lesz-e meglepetésre az Amur.

Sport2 18:30  Slovan Bratislava–Amur Habarovszk KHL alapszakasz-mérkőzés (kommentátor: Engyel István)