Melyik csapat csatlakozik az élmezőnyhöz? • SportTV

Melyik csapat csatlakozik az élmezőnyhöz?

Sport TV avatar Sport TV 2018. 10. 29. 03:58    
Olvasási idő: < 1 perc

A szokásos hétfői másodosztályú Bundesliga-meccset két középcsapat vívja. A bajnokság középmezőnye olyan szoros, hogy amelyikük győz, a jelenlegi 9., illetve 10. helyéről rögtön a hatodikra lép előre.

A korábban 20 idényt az élvonalban eltöltő Bochum hazai mérlege szélsőséges, öt eddigi meccséből hármat megnyert, kettőt viszont elveszített a Vonovia-Ruhrstadionban. A Regensburg viszont idegenben kétszer is tudott nyerni, a Hamburgot nagy meglepetésre 5–0-ra(!), a Duisburgot 3–1-re győzte le annak otthonában.
A két együttes közös múltja nem túl gazdag. Összesen 6 találkozójukból 4 volt Bundesliga2-bajnoki, egy-egy DFB-kupa- és barátságos mérkőzés. Érdekes, hogy hazai pályán még egyikük sem tudta bajnokin legyőzni a másikat: a Bochum otthon egy döntetlen mellett egyszer kikapott a Jahntól, Regensburgban viszont mindkétszer legyőzte. Mindkét csapat házi gólkirálya eredményességében bízik, a hazaiak gólvágója, Lukas Hinterseer 5, a vendégek gólfelelőse, a 12-szeres örmény válogatott Szárkisz Adamjan 4 alkalommal talált a kapuba. A Kicker osztályozókönyve szerint az örmény csatár 2.85 ponttal a 13. a liga összes játékosa közül, a bochumiak legjobbja, a kapus Manuel Reimann 2.90-nel holtversenyben a 16. ugyanezen a listán.

Sport2  20:30  Bundesliga2, 11. forduló: VfL Bochum 1848–SSV Jahn Regensburg (kommentátor: Haraszti Ádám)