A Leipzig előzné a Bayernt • SportTV

A Leipzig előzné a Bayernt

2018. 11. 11. 11:18    
Olvasási idő: 2 perc

A szombati csúcsrangadó eredménye folytán nyolc tétmeccsén veretlen sorozatát csütörtökön elbukó Leipzignek esélye nyílt arra, hogy megelőzze a táblázaton a rekordbajnok Bayernt, és fellépjen a Bundesliga virtuális dobogójára. Ehhez „csak” annyit kell tennie, hogy otthon tartja mindhárom pontot a Red Bull Arenában a Bayer Leverkusen ellen.

A nagy nyolcas sorozat a salzburgi „testvércsapat” elleni El-vereség (2–3) után kezdődött és a Celtic ellen Glasgow-ban zárult (1–2),  4 Bundesliga-, 3 Európa-liga és egy Német Kupa-meccset tartalmazott, 5 győzelemmel, 3 döntetlennel, 24–3-as gólkülönbséggel. Ezzel az együttes a két vereség ellenére is továbbjutó helyen áll a nemzetközi kupában, a bajnokságban pedig az élcsoportba verekedte fel magát. Ráadásul, hogy egy kicsit „hazabeszéljünk”, a kapuscserélgetés rendszere folytán a két vereség idején  a svájci Mvogo állt a lipcsei kapuban, a mi Gulácsi Péterünk tehát „egyénileg” 10 meccsen veretlen szériát mutathat fel, mert a nyolcas sorozatot megelőző két bajnokin sem kapott ki az együttes. Természetesen a bajnokira a magyar válogatott kapus ismét visszatér a csapatba, amelynek szintén tagja lesz a másik magyar válogatott, a védő Willi Orbán is. Ugyancsak visszatérő a négy sárga lapja miatt egymeccses eltiltását letöltő Sabitzer, egyedül a dán válogatott Poulsen a friss kimaradó izomproblémák miatt, a másik északi támadó, a svéd Forsberg ágyékhúzódás miatt nem szerepelhet. Persze, a támadósorban azért nincs nagy gond, Timo Werner az utóbbi meccseken kezd  szokásos  góllövőformájába lendülni.
Az ellenoldalon a Leverkusen nagyon hektikus teljesítményt mutat, összességében képességei alatt teljesít az idényben. Egy példa a hullámzásra: az addig kiválóan szereplő Werder brémai 6–2-es kiütése után a kupában 5–0-ra söpörte el a csapat a bajnokságban szintén remeklő Mönchengladbachot – majd simán kikapott otthon 4–1-re a Hoffenheimtől… Általában is elmondható, hogy viszonylag sok gól esik a mérkőzésein, a 10 bajnokin összesen 37, azaz meccsenként 3,7, kerekítve 4 találat az átlaga. Ezzel most is kiegyeznénk, kérdés a Bayer összevissza formája miatt, hogy ebből mennyi kerül a leverkuseniek és mennyi a hazai pályán ötször „nullázó”, és bajnokin  két gólnál többet egyszer sem kapó lipcseiek  kapujába.
(A nap másik Bundesliga-bajnokiját, a Frankfurt–Schalke mérkőzést a Sport1-en este felvételről láthatják.)

Kapcsolódó

Bundesliga-mérleg (LEI–LEV)

ÖSSZESEN: 4 mérkőzés, 2 Leipzig-győzelem, 1 döntetlen, 1 Leverkusen-győzelem/ 7–8-as gólkülönbség
LIPCSÉBEN: 2–1–0–1/ 2–4
A 2017–18. IDÉNYBEN: Leverkusenben 2–2, Lipcsében 1–4
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK: Emil Forsberg 2, ill. Julian Brandt és Kevin Volland 2-2 gól

BUNDESLIGA, 11. forduló. Sport 2 18:30 RB Leipzig–Bayer 04 Leverkusen (kommentátor: Fülöp László); Sport1 20:00 SG Eintracht Frankfurt–FC Schalke 04 (felv., kommentátor: Méhes Gábor)