A Slovan a kazanyi párducbarlangban • SportTV

A Slovan a kazanyi párducbarlangban

Sport TV avatar Sport TV 2018. 11. 13. 00:47    
Olvasási idő: < 1 perc
KHL

A címvédő, noha jelenleg csak 7. Ak Barsz Kazany otthonába látogat a KHL-ben a szlovák hoki frontcsapata, a Slovan Bratislava.

Noha védi a KHL trófeáját, a Jurij Gagarin-kupát, ebben az idényben jóval szerényebben teljesít a bajnokcsapat. 26 eddigi fellépéséből már 9-szer(!) kikapott, 6-szor a normál játékidőben, 3-szor hosszabbítást követően. Ebből négyszer(!) is saját csarnokában, a Tatnefty Arénában érte a kudarc, a nyitó fordulóban a bajnok szentpétervári SZKA-tól (1–6), ugyancsak szeptemberben a Vityaz Podolszktól (3–5) és a pekingi Kunluntól (3–4), októberben a Jokerit Helsinkitől (2–3) kapott ki. (Azaz a címerállat, a hópárduc barlangja nem is olyan félelmetes mostanság…) Novemberben még veretlen odahaza, ám ez még nem különösebben dicséretes, lévén hogy a hónapban eddig vendégkörúton volt, a legutóbbi négy meccsét (az első kettőt még októberben) megnyerte: Habarovszkban 4–3-re, Vlagyivosztokban 5–2-re, Nyizsnyekamszkban 3–2-re (rávezetésekkel), Nyizsnyij Novgorodban pedig hosszabbításban 4–3-ra győzött.
Vendége, a Slovan 12 idegenbeli fellépéséből 3-at nyert csupán meg, érdekességként mindhármat Szibériában: Vlagyivosztokban 5–4-gyel három, Novoszibirszkben 2–1-gyel és Omszkban 3–2-vel 2-2 pontot kasszírozott. Otthon azonban nem annyira hatékony, mint a vetélytársak többsége: az említett 3 mellé csupán 6 további győzelmet szerzett. Ez jelenleg a 20. helyre elég a liga összesített táblázatán.
Ami az egyéni statisztikákat illeti, az Ak Barsz legponterősebb játékosa, a cseh Jirí Sekac  20 ponttal (9 gól+11 assziszt) 26. a liga pontlistáján, a Slovan legjobbja, az amerikai Jeff Taffe 41. A rangsorban 18 (35+13) ponttal. A kapusok közt a Barsz hálóőre, Emil Garipov 13., 2.2-es kapottgól-átlaggal, 92.2%-os védési hatékonysággal, a pozsonyiak portása Marek Ciliak 29., hatvan percre számolt 3.0 gólos kapottgól-átlaggal, a kapura lőtt koromgok 80.3%-ának hárításával.

A múlt, a számok és a formák alapján tehát a Slovan pontszerzése a meglepetések kategóriájába tartozna…

Sport2 17:00  Ak Barsz Kazany–Slovan Bratislava KHL alapszakasz-mérkőzés (kommentátor: Engyel István)