Kis esélyű Slovan-vizit Moszkvában • SportTV

Kis esélyű Slovan-vizit Moszkvában

Sport TV avatar Sport TV 2018. 11. 28. 10:48    
Olvasási idő: < 1 perc
KHL

Bő öt hét alatt harmadszor látogat az orosz fővárosba a szlovák hoki élcsapata. Finoman fogalmazva sem győzelmi reményekkel.

A Slovan előző két moszkvai fellépésén 1–4-gyel zárt a Szpartak, majd 0–4-gyel a CSZKA ellen.  Ha ironizálnánk, mondhatnánk: ez utóbbi jelentős fejlődés, hiszen hetekkel korábban Pozsonyban egy kilencest kapott az exkatonacsapattól, szerzett gól nélkül.
Mostani ellenfelével is játszott már hazai jégen, még szeptemberben négy perccel a vége előtt szerzett góllal 3–2-re megverte a Dinamót.
Jelenleg öt hellyel áll jobban az orosz együttes vendégénél (16., ill. 21. hely), amelynél 7 ponttal szerzett többet. A Dinamo ebben a hónapban csupán két hazai mérkőzést játszott, előbb 2–1-re kikapott a városi vetélytárs Szpartaktól, majd hétfőn 2–0-ra megverte a Jokerit Helsinkit.
A Slovan ebben a hónapban már túlesett egy négymeccses oroszországi túrán, amelyen kikapott Kazanyban, Nyizsnyij Novgorodban és Moszkvában (a CSZKA-tól, lásd fent), de győzni tudott Nyizsnyekamszkban.
A Dinamo első számú pontszerzője, Vagyim Sipacsov – aki korábban négy remek szezont töltött az SZKA-ban – 30 pontot termelt eddig, 10-zel többet a pozsonyiak házi pontkirályánál, Jeff Taffe-nél. Kapusfronton is az orosz gárda áll jobban: Ivan Bocsinov 21 mérkőzésen 92.3%-nál áll, amellyel a 13. a liga összesített listáján.  A Slovan állandó kapuvédője, Marek Ciliak csak a 29. ugyanezen a listán, a lövések 90.1%-nak hárításával.
Minden a hazai győzelem mellett szól, de hát a korong, ha nem is gömbölyű, mégis akárhová pattanhat néha…

Sport2 17:30 Dinamo Moszkva–Slovan Bratislava KHL alapszakasz-mérkőzés (kommentátor: Engyel István)