Gary Anderson szülési fájdalmakkal játszik • SportTV

Gary Anderson szülési fájdalmakkal játszik

2018. 12. 29. 14:03    
Olvasási idő: < 1 perc

Gary Anderson Jermaine Wattimena és Chris Dobey ellen is kőkemény meccsen jutott túl, a Dave Chisnall elleni negyeddöntője előtt pedig az is kiderült, mindezt újfent hátsérüléssel küszködve tette meg.

Sorozatban ötödször készülődhet világbajnoki negyeddöntőre a PDC-nél Gary Anderson, ahogyan lassan az is hagyományossá válik, hogy ezt képtelen panasz nélkül megtenni.

2016-ban, amikor világbajnok lett, hátfájása miatt ahhoz sem volt ereje, hogy megemelje a 20 kilós trófeát („Már érzem a korom” – nyilatkozta akkor), és a háta azóta is gátolja a még jobb teljesítmény elérésében. „Nehéz, ha képtelen vagyok igazán jól eldobni a nyilakat. Ott állok fent a színpadon, és kifacsart testtel játszom – mondta a Chris Dobey elleni nyolcaddöntőjét követően. – Kemény. Fogalmatok sincs róla, mennyire fáj. Olyan érzés, mintha gyermeket szülnék…”

Az, hogy a sérülése hatással van a játékára, az átlagán is megmutatkozik. Hiába dobott már 28 darab 180-ast, még egy meccsén sem érte el a 100-as átlagot. „Ez a kedvenc tornám. Alapesetben idejövök és jól játszom. Mindig 100 feletti átlagot dobok. Most pedig háromból egyszer sem jött ez össze – bosszankodott a kétszeres világbajnok. – De nyakas ember vagyok. Tudom, a fájdalom egyszer majd legyőz, de még biztosan nem a következő napokban.”

Szombaton a Sport1-en 13:30-tól és 20 órától élőben közvetítjük a PDC-világbajnokság negyeddöntőit.