Doll újra magyarok ellen meccsel • SportTV

Doll újra magyarok ellen meccsel

2019. 02. 01. 10:11    
Olvasási idő: < 1 perc

Thomas Doll 11 év után visszatért a Bundesligába. Az elmúlt öt évet az FTC-nél töltő szakvezető a „legmagyarabb” csapat, a Leipzig ellen kezdi újra német élvonalbeli karrierjét.

Thomas Doll 11 év után a Bundesligában, ezúttal a Hannover mestereként (Fotó: Getty Images)

Elég kemény fába vágja a fejszéjét a mester, a hannoveri együttes az osztályozós helytől 3, a biztos bennmaradótól 5 pontnyira van elmaradva. A harmadik legkevesebb gólt rúgta, a második legtöbbet kapta az egész mezőnyben, azaz mind a támadó- mind a védőjátékon van mit javítania az újra bemutatkozó mesternek. A védőfeladatot ellátók közül ki is marad Ostrzolek és Wimmer a kezdőből, ugyanakkor a dortmundi „katasztrófából” (1–5) a részét igencsak kivevő chilei Albornoz élvezi Doll bizalmát. Ráadásul nem kevesebb mint négy olyan (védő)játékosa ­ is van, akinek négy sárga van a rovásán, azaz az automatikus eltiltás határán billeg.
A másik oldalon mindkét magyar válogatott, Gulácsi Péter és Willi Orbán is valószínűleg kezd, s oszlopa lehet a lipcsei védelemnek, amely eddig a Gladbachhal holtversenyben a legkevesebb gólt (18) kapta az egész ligában. Rangnick mester legénysége stabilnak látszik, nála gyengébbektől ritkán kap ki, 5 vereségéből hármat a két nagytól (Dortmund oda-vissza és Bayern) szenvedett el.

A két csapat nyúlfarknyi közös története is lipcsei győzelmet sugall: eddig mindössze háromszor játszottak egymással, s mindannyiszor az RB nyert, mindannyiszor egy góllal.Az „új seprű jól seper” klisétől eltekintve kevés tény szól Doll győztes bemutatkozása mellett, mindenesetre vaskos meglepetéssel indulna a 20. forduló, ha ez így történne. A hannoveriek persze örömmel fogadnának egyetlen pontocskát is, boldoggá igazából azonban csak három tenné őket.

Mi lesz a Hannover - RB Leipzig mérkőzés végeredménye?

nyer a Hannover

0%

döntetlen

0%

nyer az RB Leipzig

0%
Kapcsolódó

BUNDESLIGA-MÉRLEG (H96–LEI)

ÖSSZESEN: 3 mérkőzés, 2 Leipzig-győzelem/ 5–8-as gólkülönbség
HANNOVERBEN: 1–0–0–1/ 2–3
A LEGUTÓBBI EREDMÉNYEK: Lipcsében 2–3 (az ősszel), Hannoverben 2–3 (a 2017–18. évi idényben)
A LEGJOBB GÓLSZERZŐK (az összes tétmeccsen): Niclas Füllkrug 2, ill. Yussuf Poulsen és  Timo Werner 3-3 gól.

BUNDESLIGA, 20. forduló. Sport1 20:15 Hannoverscher SV 96–RB Leipzig (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Nyilasi Tibor)