Bundesligára kacsintgató rangadó

Sport TV avatar Sport TV 2019. 02. 04. 09:19    
Olvasási idő: < 1 perc

Elképesztően kemény a harc a német másodosztályban a feljutásért. Alig túl az idényfelezőn a második – közvetlen feljutó – helyen álló Köln és a hatodik St. Pauli közt csupán kétpontnyi a különbség. Az öt együttes közt két helyért dúló csata újabb ütközetét hétfőn este mutatjuk meg önöknek.

Sebastian Andersson, a berliniek svéd válogatott csatára duplájával jelentős részt vállalt tavaly augusztusban az Union 4–1-es győzelméhez a St. Pauli felett (Fotó: Getty Images)

A hamburgi és a kelet-berlini együttes győzelem esetén azonnal a második helyre rukkol előre, hiszen az ott álló (egyébként a fordulóbeli meccsét az Aue ellen halasztó) Kölnnek 36, az egymással összecsapó St. Paulinak és Union Berlinnek 34, illetve 35 pontja van. Döntetlen esetén a kölniek a helyükön maradnak, de az eddigi is roppant szoros élmezőny tovább tömörödik.
A hamburgi csapat otthon kissé sebezhető, eddigi 9 hazai meccséből csak ötször sikerült mindhárom pontot megszereznie. Az Union idegenben „döntetlenspecialistának” mondható eddigi 9 kiszállásából 7-szer(!) remizett házigazdájával.
A két együttes legfőbb „harci terepe” a másodosztály, 24 eddigi tétmérkőzésükből 19-et a Bundesliga2-ben vívtak meg. Összesítésben a berliniek vezetnek, 10-szer győztek a hamburgiak 5 sikerével szemben. Érdekes, hogy az ötgyőzelemnyi különbség éppen az elmúlt öt találkozón alakult ki köztük: 2016 szeptembere óta az Union Berlinben három, Hamburgban két meccset nyert meg a St. Pauli ellen, azaz nagy nyerősorozatban van. Kérdés, ez a másodvonalban is ritka széria megtörik-e a Millerntor Stadionban hétfőn este.

BUNDESLIGA2, 20. forduló. Sport1 20:30  FC St. Pauli–1. FC Union Berlin (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)

Cookie beállítások