Kettéosztódik a mezőny? • SportTV

Kettéosztódik a mezőny?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 03. 07. 09:13    
Olvasási idő: 2 perc

A 4. versenynapon rendesen összetömörödött a darts Premier League élmezőnye. Az addig százszázalékos listavezető Van Gerwen vereségével és a mögötte lévők győzelmével olyan helyzet alakult ki, amelyben a még mindig vezető MVG és a 7. Gurney között mindössze kétpontnyi, azaz egy győzelemnyi a különbség. Ráadásul csak két párban találkoznak e hetes tagjai, azaz könnyen keletkezhet középen egy „szakadék”, ha minden mérkőzés az előbbre álló győzelmével végződik. De ki látott olyan PL-fordulót, amelyben „hibátlanul” érvényesült a papírforma?

Az aberdeeni BHGE Arena négyezres publikuma alighanem zajosan fogja biztatni a helyi kedvenc John Hendersont, aki a skót Anderson „egyestés” helyetteseként éppen a világelső-ligaelső Van Gerwennel mérkőzik majd az est záróakkordjaként. „A világ legjobb játékosa ellen játszom, nincs veszítenivalóm, odamegyek és élvezni fogom a játékot” – mondta Henderson. „Bár már pár éve megvertem egyszer Michaelt, de az teljesen más környezetben történt, Bevallom, meglepett a meghívás, bár mindig is az volt az álmom, hogy csatlakozhassak a Premier League-hez, amióta PDC-hez tartozom. Ahhoz, hogy formába kerüljek a Pro Tour-sorozat előtt, nincs is jobb alkalom.”
MVG persze mindent elkövet majd, hogy elkerülje a két egymást követő vereséget, amely még sosem történt meg vele 2013 óta, amióta szerepel a PL-ben.
„Nem játszottam a legjobban, de a fair play azt mondatja velem, James és Meryn megérdemelte a győzelmet” – utalt MVG a múlt heti PL- és a hétvégi UK Open-vereségre, amelyet Wade-től és Kingtől szenvedett el. „Most százszázalékosam kell fókuszálnom a Henderson elleni mérkőzésre, akit tisztelek, és tudom, mellette lesz a nagyszerű skót közönség.  Mindenki láthattam az elmúlt hat évben, hogy én vagyok a legfélelmetesebb ellenfél a többik számára, de ha hozni tudom a fprmámat, akkor nyerek. Ez ilyen egyszerű” – összegzett a világ No1 versenyzője.

A nap nyitó mérkőzését Rob Cross és Michael Smith vívja. Öt napon belül másodszor csapnak össze, az UK Open elődöntőjében is ől játszottak egymással, akkor a tavalyi világbajnok Cross 11–7-re győzte le az idei vb-ezüstérmes Smitht.
Az idén minden helyszínen utoljára fellépő Raymond van Barneveld Aberdeentől stílszerűen búcsúzik, a másik helyi idol Peter Wrighttal mérkőzik meg azután, hogy a múlt héten egy Suljovic elleni remivel nem tudott elkerülni a sereghajtó helyről.
Gerwyn Price, a mezőny egyetlen idei veretlenje – három döntetlenje miatt „csak” negyedik – , a mögötte álló, egy ponttal elmaradó Mensur Suljoviccsal meccsel, míg a második James Wade a 7. Daryl Gurneyvel egy párban lép a pódiumra.

Kapcsolódó

A PL 5. JÁTÉKNAPJÁNAK PROGRAMJA

Michael SMITH–Rob CROSS
Örökmérleg:
13 mérkőzés, 3 Smith-győzelem, 10 Cross-siker. A Premier League-ben-ben:  2–0–0–2. L.egutóbbi mérkőzés: Cross–Smith 11–7, 2019. 3. 3.,  UK Open, elődöntő
Daryl GURNEY–James WADE
Öm.:
8 mérkőzés, 4 Gurney-győzelem, 4  Wade-siker. A PL-ben: még nem játszottak. L. m.: GurneyWade 6–3, 2018. 9. 4., Players Championship, Barnsley, elődöntő
Mensur SULJOVIC–Gerwyn PRICE
Öm.:
13 mérkőzés, 4 Suljovic-győzelem, 9  Price-siker. A PL-ben: 1–0–0–1. L. m.: PriceSuljovic 16–12, 2018. 11. 18., Grand Slam of Darts, elődöntő
Raymond van BARNEVELD–Peter WRIGHT
Öm.:
26 mérkőzés, 11 Van Barneveld-győzelem, 4 döntetlen, 11 Wright-siker. A PL-ben: 9–2–4–3. L. m.: Wright–Van Barneveld 10–4, 2018. 8. 11., Melbourne Masters, negyeddöntő
Michael van GERWEN–John HENDERSON
Öm.:
9 mérkőzés, 8 Van Gerwen-győzelem, 1 Henderson-siker. A PL-ben:  még nem játszottak. L. m.: Henderson–Van Gerwen 2–1, 2017. 10. 10.,  World Grand Prix, a 32 között

Sport1 20:00  DARTS PREMER LEAGUE, 5. versenynap, Aberdeen (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Ziegenhám Medárd)