A Köln szökni szeretne Duisburgban • SportTV

A Köln szökni szeretne Duisburgban

Sport TV avatar Sport TV 2019. 04. 10. 16:16    
Olvasási idő: < 1 perc

Klasszikus utolsó-első meccset ígér a Bundesliga 26. fordulóból elmaradt mérkőzésének pótlása. A második helyezett HSV hétfői váratlan veresége szinte tálcán kínálja a "nagy" Bundesliga első bajnokának, a Kölnnek az esélyt, hogy másodosztályú aranyérmesként térhessen vissza "rendes helyére", az élvonalba.

Fabrice Ehret itt felülkerekedett Christian Webren, de a mérkőzést a Duisburg nyerte meg 2–1-re Kölnben tavaly októberben. Visszavágás ma este? (Fotó: Getty Images)

Az Erster FC február 23-i, paderborni veresége óta győzelmet győzelemre halozott, a hatmeccses nyerősorozata jutalmaként hat ponttal vezet, amelyet kilencre növelhet, ha elhozzaa mindhárom pontot a sereghajtó Duisburg otthonából. Az MSV helyzete azért nem annyira reménytelen: „csak” ötpontos a hátránya az osztályozós helyen álló, 16. Magdeburggal és az azonos pontszámú 15. Sandhausennek szemben. Azaz egy meglepetésszerű győzelemmel akár „lőtávolba” is kerülhetne, ám egyetlen ponttal is legalább megelőzné a vele pontazonosságban álló, 19. Ingolstadtot.
A Köln csapatába visszakerül Terodde Mideste helyére a középpályára. A fárasztó „angol hét” (Németországban így hívják a heti többszöri folyamatos fellépést) Risse léphet Clemens, Schaun pedig Kainz helyére.
A két együttes őszi, első csatáján meglepetés született, a „zebrák” a dóm városában megverték a „kecskéseket” 2–1-re. Így tehát plusz motivációt jelenthet a bajnokesélyesnek a közvetlen visszavágás lehetősége is szerdán este a Schaunisland-Reisen-Arenában.

Sport2 18:30 MSV Duisburg–1. FC Köln Bundesliga2 elmaradt mérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor)