Fürthben lehet bajnok a Köln • SportTV

Fürthben lehet bajnok a Köln

Sport TV avatar Sport TV 2019. 05. 06. 01:47    
Olvasási idő: < 1 perc

Az 1. FC Köln, a Bundesliga első bajnoka összesen 6 aranyérmet mondhat magáénak: egyet még a ligarendszerű bajnokság létrehozása előtt, kettőt a Bundesligában és hármat a másodosztályban. Közel járunk ahhoz, hogy a Bundesliga2-es bajnoki elsőségek tekintetében megelőzze élvonalbeli címeit…

Jhon Córdoba, a kolumbiai válogatott csatár szerezte a kölniek negyedik góját a decemberi, 4–0-s hazai győzelemmel végződő mérkőzésen (Fotó: Getty Images)

A szinte az egész idényben végig vezető „kecskések” 59 ponttal vezetnek azegy meccsel többet játszó, 54 pontos Paderborn előtt, és tízzel jobb a gólkülönbségük. A hétfői fordulózáró mérkőzést Fürthben vívják. Egyetlen pont nagy-nagy valószínűséggel, a győzelem megszerzése százszázalékos bizonyossággal a bajnoki címhez juttatja őket. (A visszajutás matematikai bizonyosságához egyetlen pont is elég, mert a Paderbornt 53-53 egységgel követi az Union Berlin és az utóbbi időben kudarcot kudarcra halmozó Hamburger SV.)
A házigazda Greuther jelenleg a 14., rosszabb gólkülönbsége miatt egy ponttal még ugyanott maradna, győzelem esetén viszont kettővel előre rukkolna a bajnoki táblázatin. A kieséstől aligha kell tartania, mert az osztályozós pozíciót elfoglaló Ingolstadt 6 ponttal áll mögötte.
A két együttes 17 tétmérkőzést vívott eddig, ebből 15-öt a másodvonalban, kettőt a DFB-kupában. A bajnoki örökmérleg a vendégek javára billen, méghozzá jelentősen: 2 Fürth-győzelem és 6 döntetlen mellett a Köln 7-szer győzött. Az őszi idényben is kölni győzelem született, Terodde (2), D. Drexler és Jhon Córdoba góljával a dómvárosiak fölényes, 4–0-s sikert arattak.
A papírforma szerint akár bajnokot is avathatnak este fél 11 tájban a fürthi Trolli Arenában…

BUNDESLIGA2, 33. forduló. Sport1 20:30  SpVgg Fürth–1. FC Köln (kommentátor: Haraszti Ádám)