Szezonzárás kiesővel és a bajnokkal • SportTV

Szezonzárás kiesővel és a bajnokkal

Sport TV avatar Sport TV 2019. 05. 19. 07:42    
Olvasási idő: 2 perc

Egy nappal az élvonal után a másodosztály bajnoki küzdelmei is zárulnak Németországban. Mi két olyan csapat találkozójával búcsúztatjuk a 2018–19-es idényt, amelyek ősztől már másik bajnoki osztályban folytatják: a vendég Köln a Bundesigában, a hazai Magdeburg pedig a Bundesliga3-ban.

Jhon Córdoba a maga 30 találatával csak a harmadik (!) a kölbiek házi gólöövólistáján. A kolumbiai válogatott csatár a képemn a magdeburgi Schafer mellett húz el a devcemberi, 3–0-ra végződő kölni mérkőzésen (Fotó: Getty Images)

Rájár a rúd Németországban az „exbudapesti” trénerekre: a Fradi volt edzője, Thomas Doll az él-, a Vasas korábbi szakvezetője, Michael Oenning a másodvonaltól búcsúzik  az idény végén jelenlegi együttesével, a Hannoverrel és a Magdeburggal. (A hírek szerint mivel nem jártak sikerrel, egyikük sem marad eddigi állomáshelyén.)
Sikeres volt viszont André Pawlak mester a Kölnnel: csapata a 23. fordulóban előzte meg a Hamburgot, az élre állt, s ott is maradt. Már négy fordulóval a vége előtt biztossá tette visszajutását, két játéknappal a zárás előtt pedig a bajnoki címét is. A kölnieknek tehát sikerült az azonnali visszatérés az élvonalba, amelyben a hamburgiak is előbb biztosak voltak, majd csak reménykedtek, végül csapatuk pocsék hajrájával ott  ragadt a másodvonalban.
Az újdonsült bajnokcsapat mesterének kellemes gondjai vannak. Mint minden korrekt szakember, a nagy kérdések eldőltével lehetőséget ad olyan játékosoknak is a végén, akik az idény folyamán korábban különféle okokból kevesebbet játszhattak. Így a záró találkozóra a csapatba kerülhet Lasse Sobiech és Frederik Sörensen, de előtérbe kerül Salih Özcan és Jannes Horn szerepeltetése is.
Oenning mester utolsó magdeburgi mérkőzésén nélkülözni kénytelen Ignjovski szolgálatait, aki az ötödik sárga miatti eltiltását tölti. A csatársorba bekerülhet Lewerenz, akinek Chahed kihagyásával csinálhat helyet.

A másodosztályban a nagy kérdések közül a bajnok és két egyenes ági kieső kilétére már fény derült, tulajdonképpen csak a fenti és lenti osztályozós hely birtokosa kérdéses még. Az élvonalba közvetlenül kvalifikáló 2. és az osztályozós 3. helyen a Paderborn és az Union Berlin osztozik majd, kérdés, melyiküké lesz a fix és kié a „plusz kétmeccses” pozíció. Lent szintén két csapat osztja el a biztos bennmaradó és a harmadosztályból feltörővel szembeni élet-halál harcra kényszerítő helyet, ez a két együttes a Sandhausen és az Ingolstadt.
Mi azért nem hagyjuk végleg magára a második ligát: mind a feljutásért, mind a bennmaradásért zajló osztályozó mérkőzéseit közvetítjük a sporttelevízióban.

äāBUNDESLIGA2, 34. forduló. Sport1 15:30  1. FC Magdeburg–1. FC Köln (kommentátor: Fülöp László )