Éjszakai dartsmaratoni Las Vegasból • SportTV

Éjszakai dartsmaratoni Las Vegasból

Sport TV avatar Sport TV 2019. 07. 04. 10:21    
Olvasási idő: < 1 perc

Egyre bővülő dartskínálatunk részelént egy új, hatversenyes sorozat els darabját közvetítjük ma este és éjszaka. A sportág világ szintű népszerűsítése jegyében az öt plusz egy viadalból négyet a tengerentúlon rendeznek meg, az elsőt az Egyesült Államokban, a 3-5-et Ausztráliában és Új-Zélandon, csupán második verseny (Köln) és a döntő (Amszterdam) kerül sorra Európában.

Mint mindenütt, ahol elindul, Las Vegasban is MVG, a tavalyelőtti bajnok az első számú esélyes (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

A sorozat pénzdíjas és meghívásos. Az egyes színhelyeken 16-os tábláról játszanak, a győztesek 20 ezer fontot kapnak, de csak az indulásért is jár 1250 font. Az első forduló meccseit 6 nyert legig, a továbbiakat 8-ig játsszák.
Az amszterdami nagydöntőben a lebonyolítás változatlan lesz, csak a pénzdíjak emelkednek. (A győztesé 70 ezer,  az első forduló vesztesé ötezer font.)
Az első viadal színhelye a bokszközvetítésekből is ismert, hírneves Las Vegas-i kaszinó, a Mandalay Bay, a neve US Masters. (Korábban is megrendezték, csak akkor még nem az idén életre hívott széria részeként, tavaly Gary Anderson győzött.)  A 8 meghívott európai klasszist a szubkontinens nyolc legjobbjával (4-4 kanadai és amerikai játékos) sorsolták össze az első körben.
A címvédő Gary Anderson (4. kiemelt) – Rob Crosst verte meg tavaly a fináléban –  a dél-dakotai Elliot Mills ellen kezd.  A 2. kiemelt Cross az amerikai selejtező győztesét, Leonard Gates-t kapta ellenfélül, az első rangsorhelyű Michael van Gerwen (a verseny tavalyelőtti bajnoka) az amerikai nemzeti bajnok Darin Younggal csap össze. A 3.-ként rangsorolt Daryl Gurney a guami születésű Steve Baggish ellen lép a pódiumra.
A másik négy meghívott európai menő a négy kanadaival játszik, a párosítás: Michael Smith–Jim Long, Gerwyn Price–Gary Mewson, Nahan Aspinall–Shaw Brenneman és Peter Wright–Jeff Smith.
A nyolc észak-amerikai egyébként – afféle „betétversenyként” egymással is megküzd az észak-amerikai bajnoki címért, az ő külön versenyük meccsei mind 6 nyert legig tartanak.

DARTS US MASTERS, a Word Series of Darts első viadala. Sport1 21:00 és 3:00 (kommentátor: Gyulai Miklós, szakkommentátor: Vereczkey Lajos/Ziegenhám Medárd)