Tovább tart a bielefeldi remeklés? • SportTV

Tovább tart a bielefeldi remeklés?

Sport TV avatar Sport TV 2019. 10. 07. 18:34    
Olvasási idő: < 1 perc

A Bielefeldet egy időben a Bundesliga legnagyobb liftezőjeként tartották számon. Három és fél évtized alatt (1971–2006) nem kevesebb mint 7 alkalommal jutott fel a másodosztályból az élvonalba, ebből négyszer azonnal vissza is esett. A legutóbbi kiesés óta egy évtized telt el, azóta az Arminia megjárta a már 3. Bundesliga nevű harmadosztályt is, s most első ízben kerül (talán) közelebb az élvonalhoz.

Fabian Klos, az Arminia 6 góllal házi gólkirálya egy stuttgarti védővel küszködik (Fotó: Getty Images)

A bielefeldi gárda ebben az idényben tört fel újra az élmezőnybe. 8  játéknap után 44 győzelem és 3 döntetlen mellett csupán egyszer veszített, a múlt héten az egyik csúcsfavorit Stuttgart ellen, otthon 1–0-ra.  Hétfő este a 13. helyezett, újonc Osnabrück otthonába látogat, amely legötóbbi öt bajnokijából csupán egyet tudott megnyerni.

A bielefeldi együttes keretében magyar játékost is találhatunk, bár aligha lép pályára este. Kiss Ágoston, a 19. évében járó kapus Budakalászról indulva négy évig nevelkedett az Illés Akadémián Szombathelyen, bekerült a korosztályos válogatottakba (7-szeres U16-, 3-szoros U17-válogatott az U18-csapatnak is volt kerettagja idén júniusban), nyáron szerződött Bielefeldbe. Az első csapat harmadik kapusa, tétmeccsen még nem védett a „nagyoknál”,  az U19-együttesnek viszont ő a kezdő kapuvédője (7 mérkőzés).
A bielefeldi gárda erőssége amúgy a támadójáték, a csapat 19 gólt szerzett, ennél többet csak a listavezető HSV tud felmutatni (21-et, egy mérkőzéssel többől). Hogy a támadójáték szerkezetieg is  rendben van, arra utaló tény, hogy a csatárduó, Fabian Klos és Andreas Voglsammer összesen ennek több mint a felét érte el, tízet (6+4). A hazai oldalon viszot éppen a védekezés emelkető ki, az Osnabrück a kapott gólok tekintetében második a ligában (9), érdekesség, hogy ugyancsak a HSV (7) mögött. Így tehát a mérkőzés igazi kérdése az lesz, a hazai véfelem és a vendég támadósor csatájából melyik fél kerül ki győztesen.

2. BUNDESLIGA, 9. forduló. Sport1 20:30 VfL Osnabrück–GSC Armiunia Bielefeld (kommentátor: Fülöp László);