Rekordhalmozó Bulls-Celtics • SportTV

Rekordhalmozó Bulls-Celtics

2018. 12. 09. 12:34    
Olvasási idő: < 1 perc

Két patinás franchise meccsét rendezték tegnap, és bár mindkét alakulat komoly történelemmel rendelkezik, mindkettő rekordot döntött. A Boston Celtics szurkoló ennek örül, a Chicago Bulls fanatikus viszont foghatja a fejét.

Kezdjük a száraz tényekkel: Chicago Bulls – Boston Celtics: 77-133

Nagyon nem lettünk volna Chicago Bulls szurkolók tegnap este a Unitec Centerben. Az oly sok sikert megélt Bulls ugyanis negatív franchise rekordot döntött azzal, hogy 56 ponttal kapott ki a Bostontól. Az eddigi rekord „mindössze” 53 pont volt, amit még a Bulls sötét korszakában (1999-2002) szenvedett el a csapat a Minnesota Timberwolves ellen 2001 novemberében.

Úgy tűnik, tovább süllyed a Bulls, hiába rúgták ki Fred Hoiberg mestert, és hiába látszott némi fény az alagút végén az Oklahoma City legyőzésével. 22,2 százalékos győzelmi mutatóval a keleti konferencia utolsó helyén állnak a Bikák.

Ezzel szemben a Celtics győzelme is klubrekord, az 1962-es Philadelphia Warriors elleni 51 pontos sikert döntötte meg Brad Stevens csapata. Igen, 56 év után jött az 56 pontos siker. Sőt, beállították a Seattle Supersonics NBA-rekordját is azzal, hogy idegenben 56 ponttal tudtak győzni. A Sonics 1986-ban a Rockets vendégeként gálázott így.

A Celtics zsinórban ötödik győzelmét szerezte, és már a keleti konferencia ötödik helyén áll.