Kölni feladat: ragadni az élen • SportTV

Kölni feladat: ragadni az élen

Sport TV avatar Sport TV 2018. 12. 17. 09:07    
Olvasási idő: < 1 perc

A Bundesliga egykori első bajnoka ismét „szokott helyére”, az élvonalba vágyakozik vissza. Az együttes jelenleg egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is a feljutást jelentő, 2. helyen áll, ám az újabb három ponttal egypontnyira közelítené meg az éllovas Hamburgot és öttel távolodna el a harmadik Union Berlintől.

Markus Anfang együttese jó formában van. Az idén nyáron kinevezett szakvezető irányításával a csapat a HSV elleni idegenbeli 0–1 óta négyes nyerő sorozatot tud felmutatni, benne az egészen impresszív Dresden elleni 8–1-es hazai sikerrel. Most egy másik kelet-németországi gárda, az 1974-ben KEK-győztes Magdeburg látogat a Rhein-Energie Stadionba. Az újoncként jelenleg egy ponttal az osztályozós helytől elmaradó (persze itt nem a feljutást, hanem a kiesés elkerülését, azaz a bennmaradást megcélzó osztályozóról van szó…) vendégcsapat eddigi idegenbeli 7 találkozójából egyetlenegyet tudott megnyerni, azt is még szeptember utolsó napján Sandhausenben. Speciel most éppen akkori házigazdáját tudná felváltani a 16. helyen, ha egy meglepetéspontot tudna szerezni a dóm városában.
A két gárdának fennállásuk óta ez mindössze a második találkozója lesz. Az eddigi egyetlen mérkőzésüket a DFB-kupában vívták 2000. augusztus 27-én, amikor a Magdeburg hazai pályán 5–2-es győzelmet aratott az első fordulóban. Bajnoki premierjükön aligha gondolhat hasonló eredményre a november 11. óta a Vasas exedzője, Michael Oenning irányította vendég legénység, amely a Magyarországról érkezett tréner irányításával még nyeretlen,  két vereség mellett egyetlen döntetlent tud felmutatni.

BUNDESLIGA2, 17. forduló. Sport1 20:30  1. FC Köln–FC Magdeburg (kommentátor: Haraszti Ádám)