Kobe Bryant nem kussol • SportTV

Kobe Bryant nem kussol

2018. 03. 05. 10:53    
Olvasási idő: 2 perc

A Dear Basketball című animációs kisfilmjéért Oscar-díjat kapott Kobe Bryant a vasárnap esti Oscar-ceremónián. Mi mással kezdhette volna a beszédét a díjátadón, mint azzal, hogy: Neki kosarasként csak kussolni és pattogtatni kellene, de…

Felszólították a színpadra az NBA egykori legendáját, Kobe Bryantet a 2018-as Oscar-ceremónián, mivel az „Akadémia” a róla szóló Dear Basketball című kisfilmet választotta a legjobb animációs kisfilmnek. A kisfilm alapjául szolgáló verset Kobe Bryant írta, ezzel jelentette be 2015-ben a The Players Tribune hasábjain, hogy a 2015–16-os szezon végén visszavonul.
A kisfilm:


A filmet Kobe Bryant narrálja, ő mondja el ezt a verset, és az életének fontos állomásai elevenednek meg a háromperces alkotásban, de producerként is a projekt mögött áll. Bryant mellett a legnagyobb név, aki részt vett az alkotásban, a zeneszerző, John Williams, akinek olyan filmek zenéjét is köszönhetjük (és most elnézést azért, ha valakinek a kedvence kimarad, mert hatalmas a lista), mint például a Star Wars, az Indiana Jones, a Vissza jövőbe vagy épp Superman.
A díjat Bryanttel együtt a Dear Basketball rendezője Glen Keane vette át. Ő sem kisiparos, egy sor Disney-mesében vett már részt alkotóként.
A díjátadás:


És itt most hadd emeljünk ki pár belső poént. Mark Hamill, ismertebb nevén Luke Skywalker árulta el, ki nyerte a kategóriát, és azzal kezdi, jesszusom, csak ne a La La Land legyen. Tavaly ugyanis rossz borítékot adtak Warren Beattynek, és ez a történelem egyik legnagyobb tévés bakija.


Majd Kobe nevét úgy kiabálja, mintha egy meccs speakere lenne. Bryant engedte Glen Keane-t beszélni előbb, aki köszönetet mondott Kobe-nak is. Aki odalép, és azzal kezdi, hogy kosarasként neki csak kussolni és pattogtatni kellene. Ezzel LeBron James botrányára utalt, akinek a Fox News riportere, Laura Ingraham mondta ezt az All-Star-szünet környékén. Kobe sokaknak megköszönte, hogy inspirálták és részt vettek a projektben, többek között a családjának is.
A díjátadó után a sajtó is tehetett fel kérdéseket a díjazottaknak.

Innen is csemegéznénk:

– Kobenak ez jobb érzés, mint egy bajnoki cím. (Hát persze, hahaha – a szerk.)
– Glen Keane azon viccel, hogy persze, mert ezután nem kell jegelnie majd
– Szeretne még valamit alkotni, és elmesélte, John Williams azt mondta neki, miután elkészült a film, hogy ez remek volt, de nincs-e valami hosszabb
– az elmúlt két évben regényeken dolgoztak, a következő években azok is a piacra kerülnek
– alkotás közben ki kellett lépnie a komfortzónájából, és fantasztikus volt John Williamsszel dolgozni, olyan volt, mint egy igazi Obi-Wan Kenobi. Keane elmondta, a 85 éves zeneszerző ceruzával jegyzetelte le a zenét, és fantasztikus volt, amikor 80 hangszerrel vették fel a zenét. Tényleg nem hallhatta előadva előtte, hiszen csak le volt jegyzetelve, a fejében volt. Az első előadás után gyönyörűnek találták, de Williams azt mondta nekik: „Megígérem, jobb lesz ennél.”
– Oprah Winfrey is segített neki, amikor kitalálta, stúdiót szeretne indítani, és Shonda Rhimes is
– Kitért újra a Shut up and Dribble megjegyzésre, és azt mondta, mindenkinek, nem csak sportolóknak, de minden embernek fel kell szólalnia olyan dolgok mellett, amikben hisznek, mindegy, hogy színész, sportoló vagy bárki más vagy. Mindenkinek el kell mondania a véleményét, és mindenkinek joga van kritizálni azt. Hiszen demokráciában élnek, és ez teszi gyönyörűvé Amerikát

(Sport TV)