Liverpool: „dupla bolognai” vacsorára • SportTV

Liverpool: „dupla bolognai” vacsorára

2021. 08. 05. 09:04    
Olvasási idő: 2 perc

Jó lehet manapság Liverpool-drukkernek és állandó Sport TV-nézőnek lenni. A vörösök felkészülési időszakának csaknem összes tesztmeccsét meg tudtuk mutatni, s így teszünk a mai dupla találkozóval is, amelyet Franciaországban játszik a klub bő kerete egy másik topligás egyesület két csapata ellen.

Mo Szalah Innsbruckban a Hertha ellen "varázsolt", most Franciaországban próbálja meg a Bologna ellen folytatni (Fotó: Gertty Images)

Az ausztriai felkészülési szakaszból mutattuk a Klopp-gárdának az Innsbruck (1–1) a Stuttgart elleni (1–1) 2×30 perceit, a mainziak ellen szerencsés 1–0-t és a Hertha elleni nem annyira szerencsés 3–4-et.

Azóta átköltözött Franciaországba a csapat, ahol Thonon-les-Bains-ben mérkőzik meg a Bologna két együttesével, most már „normál hosszúságú”, teljes mérkőzésen. Természetesen fokozatosan csatlakoztak az együtteshez az Eb miatt később bekapcsolódó játékosok is. A This is Anfield szurkolói honlap már tudni véli a két mérkőzés kezdő együttesét is. E szerint az első találkozón Adrián – N. Williams, Phillips, R. Williams, Cimikasz – Clarkson – Elliott, Jones – Gordon, Oxlade-Chamberlain, Minamino tizeneggyel kezdet Klopp, a másodikon a Kelleher – Alexander-Arnold, Matip, Konaté, Robertson – Thiago – Milner, Keita – Szalah, Mané, Diogo Jota összetételű csapat kezd. Van Dijknak és Jos Gomeznek vélhetőleg egyelőre  kispadon lesz a helye, Alisson a tervek szerint félóra múltán váltja Adriánt és Shaqiri is bevethető, akár a középpályán, akár csatárként. Ugyancsak tartalékként kezd Karius (visszatért a török- és németországi kölcsönökből, egyelőre nem adták újra árendába…), Pitaluga, Owen Beck és Woodburn, a két fiatal, valamint Fabinho, Firmino és Origi is.

A Liverpool amúgy vasárnap az Athletic Bilbaóval játszik, hétfőn az Osasunával otthon még a felkészülés jegyében (azt a két találkozót is közvetítjük), az első tétmeccsét az újonc Norwich City ellen augusztus 14-én játssza idegenben a Premier League első fordulójában.
A Bologna júliusban hazai edzőtáborban készült, Pinzolóban előbb a Bagnolese ellen nyert 6–1-re (gólok: Orsolini 2, Sansone, Bonifaci, Van Hooijdonk és Denswil), majd ugyanott a Feralpisano ellen csak egy soványka 1–0-ra futotta (g.: Raimondo). Aztán Ausztriában, Altachban 3–0-ra kikaptak a Dortmundtól. Utóbbi meccsen Skorupski – De Silvestri, Bonifazi, Soumaoro, Dijks – Schouten, Svanberg, Vignato – Orsolini, Santander, Sansone összetételben kezdett a csapat, aztán persze 13-at (!) cserélt Szinisa Mihajlovics mester.
Sokaknak ismerős lehet a Van Hooijdonk név. Természetesen nem a 46-szoros holland válogatottról van szó, hanem a 21 éves fiáról, akit idén nyáron igazolt az olasz csapat a NAC Bredából, szerződése lejártával ingyen. A tranfermarkt.de csekély 26 érkezőt sorol fel, de a többségük – miként számos olasz csapat esetében – vagy még ifista, vagy rögtön továbbadják kölcsönbe, illetőleg olyan futballista, aki éppen kölcsönből tér(t) vissza. Van Hooijdonk mellett azért nyilvánvalóan marad a klubnál a gambiai csatár Musa Barrow (24.5 millió eurót adtak érte az Atalantának), Bonifazi (6 millióért jött a SPAL-ból), Soumaoro (2 milliót fizettek a Lille-nek), s két, az Eb-n járt játékos is. A veterán osztrák Marko Arnautovicot a kínai SH Portból csalogatták vissza Itáliába (3 millió euróval), a finn Lappalainen pedig a montreali MLS-csapattól tért vissza kölcsönszerződése lejártával.
Szóval, sok kiváló játékost láthat ma délután és este, aki kíváncsi a két topligás együttes franciaországi tesztmérkőzésére.

 Sport1 18:00 és 20:00  Liverpool FC– FC Bologna dupla  felkészülési mérkőzés (kommentátor: Méhes Gábor)

A Bolognát az a Serie A-ból, a Liverpoolt a BL-ből  minimum három éven át mutatjuk majd folyamatosan a Sport TV csatornáin.