16 évesen irány a darts-vb! • SportTV

16 évesen irány a darts-vb!

2021. 11. 08. 07:31    
Olvasási idő: < 1 perc

Fabian Schmutzler alig 16 évesen kivívta az indulási jogot a PDC-dartsvilágbajnokságon, és minden idők második legfiatalabbjaként állhat dobóállásba a december 15-én kezdődő viadalon az Alexandra Palace-ban.

Ha csak kevéssel is, de az abszolút rekord elmarad, viszont, mondjuk így, az Európa-csúcs megdől a december 15-én kezdődő PDC-dartsvilágbajnokságon. Merthogy a német Fabian Schmutzler kiharcolta a részvételét a londoni tornán, így minden idők második legfiatalabbja lesz, aki dobóállásba léphet az Alexandra Palace-ban. A 2005. október 19-én született német játékos 16 éves és 2 hónapos (a pontos napot nem lehet megmondani, még nincs meg a vb sorsolása) lesz az első megjelenésekor, nála csak az ausztrál Mitchell Clegg dobott fiatalabban az Ally Pallyben, ő a 2007-es vb-n 16 éves és 37 napos volt, midőn 3:0-ra kikapott Raymond van Barneveldtől az első fordulóban. Ráadásul ő még 15 évesen kvalifikált a világbajnokságra, Schmutzler meg „már” 16 esztendősen.

Igaz, hamarabb nem is tehette volna meg, hiszen a Development Touron az indulás alapfeltétele a betöltött 16. életév. Emiatt aztán Schmutzler a sorozat első 6, augusztusi versenyén nem is indulhatott, így még nagyobb bravúr, hogy mindössze hat másik torna után megcsípte az összetett második helyét, és mivel az éllovas Rusty-Jake Rodriguez más úton már kijutott a világbajnokságra, a Development Tour legjobbjának járó kvóta a német srácé lett. Az U23-asoknak kiírt viadal niedernhauseni állomásán alaposan odatette magát, a 143 fős mezőnyben a 6 tornából kettőt megnyert (a negyediket és az ötödiket), egyszer második lett, kétszer elődöntős és csak egyszer köszönt el az első fordulóban.

„Fabulous Fab” még sohasem dobott kamerák előtt, decemberben jöhet a premier!

A Sport TV élőben közvetíti a december 15-én kezdődő PDC-dartsvilágbajnokságot.