Bondár az elődöntőért harcol • SportTV

Bondár az elődöntőért harcol

2022. 07. 15. 09:46    
Olvasási idő: 2 perc

A negyeddöntővel folytatódik a budapesti Hungarian GP WTA 250-es torna, amelyen jelenlegi éljátékosunk Bondár Anna az elődöntőért meccsel olasz ellenfelével. A felső ág negyeddöntőit is mutatjuk este a Hall of Fame Open férfitornáról is Newportból.

Bondár Anna szeretné "utánozni" a 2011-es Szávay Ágit (Fotó: huntennisgp.com)

A budapesti program a kínai Vang Csi-jü (a világranglistán 102.) és a szerb Alekszandra Krunics (vlr.: 105.) mérkőzésével kezdődik. Az ázsiai versenyző két hullámzó, de egyeánt rövidítéssel végződő szettben győzte le csütörtökön a román Ana Bogdant, a szerb pedig a másik kínait, a párosban Grand Slamm-bajnok, de itt fornán kívül versenyző Csan Suajt verte meg meglepően könnyedén (6:1, 6:0)
A második párban a csütörtökön a brazil Pigossi ellen az  első szettet elszórakozó, de aztán jól váltó címvédő, a kazah Julija Putyinceva (védő, 3. kiemelt, vlr.: 32.) az ukrán Leszja Curenko (vlr.: 102.) ellen vívja, akivel már ez a 7. WTA-tornameccsük lesz. Összesítésben a kazah színekben versenyző orosz lány 4–2-re vezet és ő a favorit most is. Ám ha olyan könnyelműen kezd, mint az előző körben, Curenko ellen nem biztos, hogy fordítani tud.
A harmadik párban a két napot pihenő, horvát születésű, amerikaiként versenyző Bernarda Pera (vlr.: 130.) játszik a csütörtökön nagy küzdelemben a cseh Siniakovát kiverő olasz Elisabetta Cocciaretto (vlr.: 118.), a negyeddöntő leggyengébb ranglistájú versenyzője ellen. A favorit Pera, de ha a kis olasz lány olyan szívvel küzd, mint az előző meccsén, újabb meglepetést okozhat.
AS negyedik találkozó külön tétje, hogy Szávay Ágnes 2011-es győzelme óta lesz-e először magyar versenyző a tornán, ki a döntőig is eljuthat. Bondár Anna (vlr.: 53.) a verseny 9. kiemeltjeként nem vesztett még szettet a cseh Malecková és a görög Papamihail ellen, most azonban az olasz  Martina Trevisannal kell megmérkőznie, aki 37 hellyel áll előtte a világrangsorban. Azt sem bánnánk, ha most elmenne egy szett – de csak egy – , akkor a szombati elődöntőben is szurkolhatnánk magyar játékosért egyéniben is!

Newportban a felső ági két negyeddöntőból az elsőt két „húzó név” vívja, a kazah Alekszandr Bublik (vlr.: 42., harmadik kiemelt) vívja a négyszeres Grand Slam-bajnok Andy Murray-vel (vlr.: 52., hatodikként rangsorolták). Korábbi négy partijukból hármat a skót klasszis nyert, akinek ez a legutóbbi három-négy újrakezdásközül a legígáretesebb, ha íg halad, au US Openen való esetleges jó szerepléssel már a top 10-et is megcélozhatja. A negyeddöntő negyedik meccse ausztrál házi rangadó lesz.  James Duckworth (vlr.: 74.) idáág jutása papírforma volt, hiszen ő a viadal 8. kiemeltje, ám  Jason Kubler (vlr.: 102.) nagy bravúrral került a nyolcba, ehhez az első kiemelt Felix Auger-Aliassime-et kellett kiejtenie, amely a döntő szett rövidítésében sikerült neki. Eddig egy meccsük  volt a WTA Touron, azt négy éve Washingtonbam Duckworth döntő szett rövidítésben nyerte meg, ezen kívül challengerversenyeken és selejtezőkben további három alkalommal is legyőzte egy évvel ifjabb, 29 éves honfitársát 2011 és 2019 között.,

HUNGARIAN GRAND PRIX, WTA 250-es torna, Budapest. Sport2 11:00  a negyeddöntő mérkőzései (kommentátor: Kaplár F. József és Fazekas Erzsébet, szakkommentátor: Köves Gábor és Temesvári Andrea).
HALL OF FAME OPEN ATP 500-as férfitorna, Newport. Sport2 kb. 19-től  a negyeddöntő mérkőzései (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Machán Róbert).