A kétszeres vb-döntős színre lép • SportTV

A kétszeres vb-döntős színre lép

2022. 12. 16. 16:21    
Olvasási idő: < 1 perc

Délután és este is a szokásos menetrend – három első és egy második fordulós mérkőzés – szerint folytatódik a 30. PDC darts-vb a londoni Alexandra Palace-ban.

A kátszeres második ismét a vb-döntőig menne – az első lépést északír ellenféllel sze,ben kellene megtennie (Fotó: PDC/Lawrence Lustig)

A délutáni versenyrész (session) legrangosabb játékosa a kétszeres világbajnok (2011, 2012) Adrian Lewis, aki két győzelme óta egyszer volt finalista (2016, Andersontól kapott ki 7–5-re), azóta viszont sosem jutott a 4. fordulónál tovább. Most az első ellenfele  Daniel Larsson lesz, a svéd jelenleg 137. a világranglistán.
Az utolsó meccs már m
ásodik fordulós lesz, Kim Huybrechts, a belgák jelenlegi 2. játékosa
a csütörtöki meglepetésgyőztes dél-afrikai Grant Sampsomnnal meccsel.

Az esti négy találkozóból három is valami vagy valaki miatt érdekes. Wlliam Connor, az írek korábbi csapat-vb-ezüstérmese Beau Greaves társasgában áll pódiunómra. Az angol leányzó (mindössze 18 éves) 52 egymás utáni Women Series-mérkőzést nyert meg, a WDF tavalyi női világbajnoka, a női világranglista vezetője, első sikereit a budapesti lány Európa-kupán érte el 2016-ban, ahol 12 évesen három érmet is nyert (összetett és egyes arany, páros ezüst). Hatalmas tehetség, kérdés, mire lehet képes a férfi felnőtt világrangsor 37. heyetettje ellen.
Az est harmadik meccsét az angol Keegan Brown a feltörekvő német hullám egyik vezéralakjával, Florian Hempellel vívja.
A nap programját a vb 4. kiemeltje, Michael Smith mérkőzése zárja a csütörtökön Jermaine Wattimenát búcsúztató Nathan Raffertyvel. Smith a Grand Slam of Dartsot óriási formában versenyezte végig, ebben az esztendőben is sok döntőig jutott el, s egyre többet meg is tud nyerni, múlóban a „döntő-fóbiája”. Rafferty bármilyen jó is volt az egyik vezető holland játékos ellen, ha Smith nem játszik messze formája alatt, aligha lehet gondja a 22 éves világranglista-87. legyőzésével.

PDC DARTS-VB, London. Sport1 13:30 és 20:00 az első és a második forduló mérkőzései (kommentátor: Vereczkey Lajos és Ziegenhám Medárd)