Karácsonyelős tenisz Dubaiban • SportTV

Karácsonyelős tenisz Dubaiban

2022. 12. 19. 16:22    
Olvasási idő: < 1 perc

Sajátos, érdekes csapatversenyt hoztak össze az Arab Emírségekben a karácsony előtti hétre. A mindkét nemet érintő dubai csapatviadal nem tartozik az ATP-, illetve WTA-események közé, pénzdíja nem nyilvános, a névsor azért sokatmondó: a korábbi férfi és a jelenlegi női világelső, Novak Djokovics , illetve Iga Swiatek is ott található a szereplőlistán.

A 22-szeres Grand Slam-bajnok Novak Djokovics jelenléte rangot ad az új sorozatnak Dubaiban (Fotó: Getty Images)

Hétfőtől szombatig négy együttes vív körmérkőzést egymással, egy csapattalálkozó egy-egy vegyes páros, női egyes és férfi egyes mérkőzésből áll.
A szombati döntőt a csoportkör első és második helyezettje vívja.
A csapatok összetétele:

SASOK (Eagles): Nick Kyrgios (ausztrál, 22. a világranglistán), Caroline Garcia (francia, 4.), Rohan Bopanna (indiai), Bianca Andreescu (kanadai, 46.), Andreas Seppi (olasz, 354.)
SÓLYMOK (Falcons): Novak Djokovics (szerb, 5.), Arina Szabalenka (fehérorosz, 5.), Grigor Dimitrov (bolgár, 28.), Paula Badosa (spanyol, 13.)
ÖLYVEK (Hawks): Alexander Zverev (német, 12.), Jelena Ribakina (kazah, 24.), Dominic Thiem (osztrák, 102.), Anett Kontaveit (észt, 17.)
HÉJÁK (Kites): Félix Auger-Aliassime (kanadai, 6.), Iga Swiatek (lengyel, 1.), Holger Rune (dán, 11.), Eugenie Bouchard (kanadai, 327.)

Csak a ranglistahelyek alapján a Sólymok és a Héják tűnnek a elegerősebbnek, án az egyéni ranglistapozíciók nem sokat jelentenek a vegyes párosban.
Az első napon a Sárkányok–Sasok mérkőzéssel kezdődik meg a különleges bemutató csapatverseny.

SPORT2 15:00 World Tennis League, Dubai. Az első nap mérkőzései (kommentátor: Kaplár F. József, szakkommentátor: Machán Róbert)