Luka Doncic bombaformában kezdte a szezont • SportTV

Luka Doncic bombaformában kezdte a szezont

2023. 10. 28. 13:59    
Olvasási idő: 2 perc

A Dallas Mavericks szlovén zsenije beindult már a szezon legelején. A második meccsén egy híján 50 pontot szerzett, ami eddig ligarekord a rekordszezonban. Ráadásul egyéni rekordot döntött azzal, hogy kilenc triplát értékesített.

Kilenc tripla maradhat? (Fotó: Getty Images)

Luka Doncic könnyen lehet, hogy nem csak ott folytatja, ahol abbahagyta (All-NBA első csapat és 8. hely az MVP-szavazáson 2023-ban), hanem még rá is kapcsol egy fokozattal ebben a szezonban. Legalábbis az eddig mutatott játék alapján ez nagyon úgy tűnik. Eddig 2-ből 2 győzelem a Mavericks mérlege, és Doncic pillanatnyilag ilyen átlagokat hoz: 41 pont, 11,5 lepattanó és 8,5 gólpassz. Az elsőben ligaelső jelenleg.

A csapat sem rossz. Az első győzelmet a San Antonio Spurs ellen szerezték a dallasiak 126-119-re, míg tegnap a Brooklyn nets volt az ellenfél. Valahol pikáns volt ez a párharc, hiszen Kyrie Irving az előző szezon során kért cserét a Netstől, és úgy került Dallasba Markieff Morrissal együtt, hogy Spencer Dinwiddie, Dorian Finney-Smith, egy 2029-es elsőkörös, illetve egy 2027-es és 2029-es második körös volt az ellenérték. Szóval van némi kapocs a felek között.

Luka Doncic talán ezért, talán csak azért, mert bombaformában van, 49 ponttal közsönt be a Netsnek, ami a legmagasabb pontszám eddig a szezonban. Ráadásul ebből 27-et hárompontosból szerzett, és a kilenc tripla az új NBA-s egyéni rekordja. A 10 lepattanó és 7 gólpassz csak hab a tortán. Ami pedig még extrábbá tette a teljesítményét, az az, hogy az utolsó három percben dobott négy triplát, és kb. 25 másodperccel a vége előtt egy olyan félhorog hármast vágott be emberről (Dorian Finney-Smith tökéletesen védekezett rajta), hogy szerintünk még ő maga sem hitte el. Az eredmény egy 125-120-as győzelem.

Kyrie Irving sem volt rossz, 17 pont, 7 lepattanó és 6 gólpassz), de vélhetően most már tényleg el kellene hallgatnia az olyan buta hangoknak, mint Kenyon Martiné, akik azt mondják, nem Doncic ennek a csapatnak a legjobb játékosa, mert pontosan látszik, ha Irving a szlovén keze alá játszik, jól tud menni ennek a csapatnak.

A ligában jelenleg öt csapat áll 2-0-s mérleggel: A Dallas mellett a Boston, a Denver, az Oklahoma City és az Orlando), de 1-0- mérleggel 100 százalékos még a Pacers, a Bucks és a Pelicans is.

Továbbra sem késő még beszállni a Sport TV és az NBA közös fantasy játékába, hiszen csak pár nap telt el a szezonból, van még lehetőség behozni a hátrányt. Gyertek, és játsszatok velünk! ITT MINDEN RÉSZLETET MEGTALÁLTOK.

NBA hétvégén a Sport TV-n:

A Sport TV-n folytatjuk az NBA-s programot, hiszen szombat este hatkor jelentkezik az Alley-oop, majd szombat éjjel (vasárnap hajnalban) folytatjuk egy izgalmasan ígérkező Pelicans-Knicks meccsel, amit vasárnap délelőtt megismétlünk, míg a vasárnap, európai időben rendezett rangadón két százszázalékos csapat, a Thunder és a Nuggets néz majd farkasszemet egymással, és azt az AMC Mikrón élőben meg lehet majd nézni.

Alley-oop: október 28., szombat 18:00, Sport2 (élő)

New Orleans Pelicans – New York Knicks: október 29., vasárnap 1:00, Sport1 (élő); 10:00, Sport2 (felv.)

Oklahoma City Thunder – Denver Nuggets: október 29., vasárnap 20:30, AMC Mikro (élő); 23:00, Sport1 (felv.)