Juve: harmadszor is Inter-előzés? • SportTV

Juve: harmadszor is Inter-előzés?

2023. 12. 15. 19:05    
Olvasási idő: < 1 perc

Federico Gatti, a gólszerző hátvéd újra betalál? (Fotó: Getty Images)

A Genoa meghosszabbítaná veretlenségi sorozatát a Marassiban. Gilardino együttese október eleje óta nem kapott ki hazai pályán. Egy-egy döntetlennel és vereséggel indított, majd 4–1-re legyőzte Mourinho Romáját, aztán jött a Milan elleni balszerencsés 0–1. Két 1–0-s siker (Salernitana, Verona) után az Empoli ellen ugyan nem sikerült nyerni, de a sorozat akár négyre is növekedhet a Juve elleni esetleges három ponttal. A história eredményeit figyelve azért ez bajosnak tűnik, a griffmadarasok legutóbbi 7 bajnokijukon csak egyszer úszták meg kapott gól nélkül a torinói sztárcsapat ellen, ez a széria hamarabb nőhet nyolcasra.
A Juve mestere, Allegri viszont már nem hajtogatja olyan konokul, hogy csapata nem scudettoesélyes. A múlt héten a bajnok Napoli elleni 1–0-val a zebrák előnye 12 pontnyira nőtt a Partenopei előtt,
A livornói születésű nagy taktikus ugyan közvetlenül a Marassi csapata ellen küldi pályára embereit, de a győzelemmel ismét nyomást akar gyakorolni az Interre is, amely a fordulóban a Lazióval csap össze az Olimpicóban.
A Genoában nem léphet pályára Kevin Strootman, combizomsérülése miatt. Ruszlan Malinovszkij a monzai vereségből eltiltása letöltése miatt kimaradt, most visszatérhet a középpályára, esetleg Junior Messias helyén. Az első számú gólveszélyt Albert Gudmundsson jelenti a rossoblu soraiban, ha betalál, hatodszor lesz eredményes az idényben az izlandi csatár.
Eltiltottjain, Pogbán és Fagiolin kívül szokás szerint De Scigliót nélkülözi Allegri, a keresztszalagszakadá
sa után nagyon lassan gyógyul a szélsőhátvéd. Timothy Weah már gyógyulóban, a hét elején-közepén a csapattal edzhetett. A Juve mestere elmondta, Vlahovics görcsöt kapott a Napoli ellen, azért kellett lecserélni, de biztos a helye a pénteki együttesben.

Kapcsolódó

TÉNYEK, CSÚCSOK, SOROZATOK (SERIE A, ’23. 12. 15.)

GENOA–JUVENTUS

Öt egymást követő vereség után a Genoa megnyerte legutóbbi bajnokiját a Juventus ellen (2–1-re 2022. május 6-án), a Grifone 1991 óta először nyerhet kétszer egymás után a rekordbajnok ellen (akkor hármas sorozatot ért el). + Az öreg hölgy Napoli elleni sikere Massimiliano Allegri 75. 1–0-s győzelme volt, ez holtversenyben Carlo Ancelottival a legtöbb ilyen a hárompontos győzelmi érában. + Federico Gatti holtversenyben a legtöbb gólt szerző védő a ligában, Federico Dimarco és Lucas Martínez Quarta társaságában. Ő lehet az első Juve-védő , aki három egymást követő bajnokin gólt szerez a Serie A-ban az 1994-es győzelmi pontszámmódosítás óta.

SERIE A, 16. forduló. Sport1 20:45 Genoa CFC–Juventus FC (kommentátor: Haraszti Ádám, műsorvezető: Petur András, szakértő: Holczer Ádám)