Az év mérkőzése: Joshua–Povetkin • SportTV

Az év mérkőzése: Joshua–Povetkin

Sport TV avatar Sport TV 2018. 09. 22. 19:46    
Olvasási idő: < 1 perc

Valószínűleg az év mérkőzése következik szombaton kb. este 11 tájban a Wembleyben, ahol a nehézsúly jelenlegi uralkodója, Anthony Joshua három szervezet világbajnoki címét is kockáztatja kihívója, Alekszandr Povetkin ellen. A mérkőzés gyorselőzetesét az egyik szakportálról, a profiboksz.hu-ról idézzük.

Kötelező kihívója, Alekszandr Povetkin ellen lép ringbe a nehézsúly IBF/WBO/WBA bajnoka, Anthony Joshua. A brit bunyós hazai pályán mérkőzik meg 39 esztendős ellenfelével, aki azonban amatőr tapasztalata, profi rutinja, képzettsége és ütőereje miatt Joshua eddigi legkomolyabb kihívója lehet. A nehézsúly jelenlegi legjobbja és egykori – orosz riválisához hasonlóan – olimpiai bajnok bokszoló állítása szerint készen áll akár néhány pofont is kockáztatni: „Remélem, hogy a nyolcadik menetben sikerül lezárnom az összecsapást. Povetkin ellen teljesen koncentráltnak kell lennem, ugyanakkor arra is igyekszem figyelni, hogy egy jó bunyóst lásson a közönség. Szóval, nem gond, ha ezúttal monoklival a szemem alatt és vérző orral távozom a ringből, hiszen úgy gondolom, kapnom is kell néhányat, hogy magam is oda tudjak sózni az ellenfelemnek.”
Ami Povetkint illeti, szerinte jobb formában van most, mint amikor Vladimir Klicskót hívta ki: „A meccsen majd minden kiderül. Anthony nagyon erős gyerek, de én sem vagyok ebben lemaradva tőle. Mikor Klicskóval bokszoltam, sokkal rosszabb formában voltam és gyengébb voltam szerintem, mint most.”

Kapcsolódó

A számok, adatok nyelvén

Teljes név:  Anthony Oluwafemi Olaseni Joshua –  Alekszandr Vlagyimirovics Povetkin
Beceneve: AJ – Orosz Vitéz
Született: 1989. 10. 15. – 1979. 09. 02.
Magassága: 198 cm – 188 cm
Születési helye: Watford – Kurszk
Lakóhelye: Watford – Csehov
Profi bemutatkozása: 2013. 10. 05. – 2005. 06. 11.
Mérkőzések száma: 21 – 35
Győzelmek száma: 21 – 34
K.o./t.k.o.-győzelmek: 20 – 24
Vereségek száma:  0 – 1

Sport2  20:30  Profibokszgála, London, főmérkőzés: Anthony Joshua–Alekszandr Povetkin (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba, szakkommentátor: Erdélyi Kálmán)