Fület harapott és köpött, de nem Tyson. Ki az? • SportTV

Fület harapott és köpött, de nem Tyson. Ki az?

2019. 04. 20. 15:18    
Olvasási idő: < 1 perc

Szombat este a Dereck Chisora-Senad Gashi, illetve a Dave Allen-Lucas Browne nehézsúlyú meccsekkel fémjelzett bokszgálát közvetítjük élőben Londonból. Az este mozgalmasnak ígérkezik, hiszen ahol Chisora felbukkan, ott ritkán telnek eseménytelenül a percek. Összeszedtük a legnagyobb balhéit!

Dereck Chisora-Paul Butlin

2009 májusában visszavágót vívtak, hiszen 2008 januárjában Chisora egyszer már megverte pontozással honfitársát. A második mérkőzésükön Chisora különösebb előzmény nélkül az ötödik menetben beleharapott Butlin fülébe. A bíró nem vette észre, így Chisorát nem diszkvalifikálták, sőt, a nyolc menetben aratott pontozásos győzelmét utóbb sem semmisítették meg. „Csak” eltiltották, méghozzá négy hónapra, emellett 2500 fontos pénzbírságra kötelezték.

Vitalij Klicsko-Dereck Chisora

„Nem azért jöttem, hogy játsszak, hanem azért, hogy harcoljak” – mondta Chisora, miután 2012 elején, a meccs előtti mérlegelésen megütötte Vitalij Klicskót, a WBC nehézsúlyú világbajnokát. Az már csak egy kis „plusz” volt, hogy közvetlenül a mérkőzés előtt meg Vladimir Klicskót köpte le vízzel – őt állítólag azért, mert korábban kétszer is lemondta az egymás elleni meccsüket. A találkozót fölényes pontozással Vitalij Klicsko nyerte meg.

David Haye-Dereck Chisora

Tulajdonképpen már a Klicsko-meccs után történtek „megágyaztak” ennek a találkozónak, illetve a balhéknak. A két bunyós ugyanis a Klicsko-Chisora találkozót követő sajtótájékoztatón egymásnak esett, pofon is csattant, Chisora halálos fenyegetést is kiosztott az akkor éppen televíziós szakkommentátorként dolgozó riválisának, sőt, még őrizetbe is vették. Aztán már csak a viselkedése miatt bevont licencét kellett visszaszereznie… A 2012 júliusában megrendezett összecsapásukat Haye technikai K. O.-val nyerte meg.

Dereck Chisora-Dillian Whyte

Ugyan úgy tűnt, a Hayétól elszenvedett vereség jó útra téríti, és elkezdi tisztelni az ellenfeleit, de Whyte újra előhozta belőle az őrültet. Chisora ugyanis a sajtótájékoztatón hozzávágott egy asztalt (a videón 03:45-től a lényeg). A mérkőzést Whyte pontozással megnyerte.

A Sport2-n szombaton 22 órától élőben közvetítjük Londonból a Dereck Chisora-Senad Gashi mérkőzéssel fémjelzett bokszgálát.