Párviadal a Bundesliga2-ért

Sport TV avatar Sport TV 2019. 05. 24. 07:17    
Olvasási idő: 2 perc

Egy nappal az élvonalbeli osztályozó meglepő eredményt hozó első mérkőzése (Stuttgart–Union Berlin 2–2) után egy szinttel lejjebb is megkezdődik a minősítő párviadal. A különbség az, hogy itt a feltörekvő együttes fogadja először a bent maradni kívánót.

Stefan Kutschke és a szakállas dán Björn Poulsen sokat tehet Wiesbadenben a hazai Wehen támadásainak megállításáért (Fotó: Getty Images)

A wiesbadeni Wehen a direkt feljutó bajnok Osnabrück (76 pont) és a második Karlsruhe (72) mögött szerezte meg a 3. pozíciót  70 ponttal, az utolsó fordulóban az egykori élvonalbeli, sőt nemzetközi kupainduló Uerdingent győzte le idegenben 3–2-re, megőrizve kétegységnyi előnyét az FC Hallével szemben a Bundesliga3 bajnoki táblázatán.
Ellenfele az Ingolstadt lesz, amely az utolsó bennmaradó  Sandhausentől három ponttal elmaradva, de a már kieső Magdeburgot néggyel megelőzve lett a 16. a Bundesliga2-ben. (Kevesen tudják, hogy a hatvanas évek magyar futballzsenije, Varga Zoltán németországi edzőkarrrierjének egyik korai állomása éppen az MTV Ingolstadt volt 1983-ban, amely aztán az másik helyi klubbal, az ESV-vel egyesülve 2004-ben hozta létre a város mai reprezentatív klubját.)
A két csapat korábban hat alkalommal csapott össze 2006 és 2010 között, a háromszor két bajnoki csatájukra három különboző bajnoki szinten került sor, a Reginalliga Südben (IV. osztály), a Bundesliga 2-ben, amelybe mindketten két év alatt feljutottak és a Bundesliga3-ban, ahová együtt estek ki. (A 6 meccs összmérlege: 1 Wehen-győzelem, 2 döntetlen és 3 Ingolstadt-siker.) Most, kilenc évre rá mindenképpen megmarad köztük az osztálykülönbség, csak az a kérdés, melyikük folytatja ősztől a másod-, és melyik a harmadvonalban.
A két együttes közül a hazai inkább “németes”: teljes keretében mindössze két légiós található, az olasz Modica és a lengyel Mrowca.  Az ingolstadiak  társulata sokkal nemzetközibb: a horvát Buric és az osztrák Knaller kapus mellett két brazil, Lucas Margao és Paulo Otávio, a kameruni Marvin Matip (a liverpooli, válogatott Joel öccse), az albán Mavraj és a dán Björn Poulsen a védelmet, a török Cenk Sahin (az összes korosztályos válogatottat megjárta U15-től U21-ig), az izraeli Almog Kohen, az osztrák Kerschbaumer a középpályát, a paraguayi Lezcano és az ugyancsak osztrák Röcher a támadósort erősíti. (Nem véletlen a sok osztrák, Ingolstadt mindössze 160 km-re van Salzburgtól, a határhoz legközelebbi nagyobb bajor város.)
A “felső” osztályozó tehát meglepetéssel kezdődött, pénteken este kiderül, a másodvonalbelin érvényesül-e a papírforma.

OSZTÁLYOZÓ A BUNDELIGA2-ÉRT. Sport2 18:15  SV Wehen Wiesbaden–FC Ingolstadt 04 (kommentátor: Kassai-Tóth Csaba)

Cookie beállítások