Szomszédcsata Eb-selejtező-előzetesnek • SportTV

Szomszédcsata Eb-selejtező-előzetesnek

Sport TV avatar Sport TV 2019. 05. 30. 06:33    
Olvasási idő: < 1 perc

A törökök és a görögök viszonya nem mindig volt nagyon baráti a történelemben. Most afféle gesztus a két ország futballszövetsége között, hogy a közelgő Eb-selejtezők előtt egymás ellen tesztelik nemzeti csapatuk pillanatnyi állapotát.

A négygólos győzelemmel végződő, moldávok elleni selejtezőn Ali Kaldirim gólját ünnepli k a félholdasok. Vajon Amtalyában hány ehhez hasonló jelenetet láthatunk? (Fotó: Getty Images)

A mérkőzést Antalyában rendezik, és az Eb-selejtezősorozat március végi rajtja alapján határozottan a törökök tűnnek esélyesebbnek. Az ismét Senol Günes által vezetett, erősen megfiatalított gárda – a nagy öregek közül csak Burak Yilmaz, Cenk Tosun, Gökhan Gönül és az „őskövület”, 38 éves Emre Belözoglu maradt meg – két győzelemmel kezdett, az albánokat idegenben 2–0-ra, Moldovát otthon 4–0-ra verte meg. A görögök sincsenek rossz formában, ők is egy idegenbeli 2–0-s győzelemmel nyitottak Liechtenstein ellen, majd ugyancsak vendégségben nagyon értékes pontot hoztak el Zenicából a bosnyákoktól úgy, hogy már az első negyedórában kétgólos hátrányba kerültek. Ám a második félidőben Fortunisz 11-esével és Kolovosz találatával sikerült az egyenlítés Angelosz Anasztasziadisz tanítványainak. (Ha valakinek ismerős a név, nem véletlen: a mester annak idején 1975 és 1980 között 12-szer játszott a görög nemzeti csapatban és ott volt az 1977-es népstadionbeli 3–0-s vb-selejtezőn, amelyen a mieink elérték a csoportelsőséget, s jogot szereztek a Bolívia elleni interkontinentális selejtezőre.)
A görögök egyébként az olaszok és az örmények elleni hazai selejtezőkre készülnek, a vendéglátó törökök egy kicsivel nehezebb riválisokkal veszik fel a versenyt, a világbajnok franciákat otthon fogadják, majd Izlandra utaznak, igaz előtte még lesz egy tesztmeccsük ugyancsak Antalyában az üzbégek ellen.
Szóval két jó állapotban lévő, remélhetőleg jó futballt elővezető csapat mérkőzését tűztük műsorra csütörtök este.

Sport2 20:00 Törökország–Görögország felkészülési mérkőzés (kommentátor: Fülöp László)