Korai bokszkarácsony a Sport TV-n • SportTV

Korai bokszkarácsony a Sport TV-n

2019. 10. 17. 15:08    
Olvasási idő: < 1 perc

Korábban csak az volt biztos, hogy a Szergej Kovaljov–Canelo Alvarez meccset Las Vegasban, az Andy Ruiz–Anthony Joshua találkozót pedig Dirijahban lehet látni. Mostantól hivatalos, hogy a Sport1-en is.

A Sport TV két elsőrangú bokszgálával bővítette év végi kínálatát: november 2-án (magyar idő szerint már 3-án hajnalban) a Szergej Kovaljov–Canelo Alvarez, december 7-én pedig az Andy Ruiz–Anthony Joshua világbajnoki címmérkőzést sugározzuk élőben. Előbbin Kovaljov készül megvédeni a WBO félnehézsúlyú koronáját, az utóbbin pedig Ruiz nehézsúlyú vb-övei (IBF, WBA, WBC) lesznek terítéken.

A legutóbb még középsúlyban vb-övet nyerő Alvarez (52–1–2, 35 K. O.–T. K. O.) most két súlycsoportot ugrik, hogy összességében negyedik kategóriájában (nagyváltó, közép, nagyközép és most félnehéz) szerezzen világbajnoki trófeát. A mexikói az orosz Kovaljovtól (34–3–1, 29) próbálja elragadni a világelsőséget, egyiküknek sem a mostani lesz az első szuperderbije. Alvarez Floyd Mayweatherrel (az egyetlen vereségét tőle szenvedte el) és Gennagyij Golovkinnal (1-1 győzelem és döntetlen), Kovaljov pedig többek között Bernard Hopkinsszal (győzelem) és Andre Warddal (két vereség) küzdött meg.

Ruiznak (33–1, 22) és Joshuának (22–1, 21) viszont közös múltja is van, június 1-jén a Madison Square Gardenben találkoztak, és Ruiz döbbenetes meglepetésre a hetedik menetben T. K. O.-val legyőzte brit ellenfelét, megszerezve tőle a három vb-övet. Most jön a visszavágó, Szaúd-Arábiában, részben azért, mert Ruiz nem volt hajlandó Nagy-Britanniában bokszolni.