Az első "visszavágó" Kölnért • SportTV

Az első „visszavágó” Kölnért

Sport TV avatar Sport TV 2019. 10. 19. 09:33    
Olvasási idő: 3 perc

Múlt vasárnap mind a négy BL-csapatunk „egy programban”, azaz egymás után lépett fel. Hat napra rá „csak” három szerepel szépen sorban – negyediknek meg aduk majd egy férfi csúcsrangadót, „pótlásként”…

A hetedik veszprémi siker most "csak" két pontot hozna, de fájdalomdíjnak ez is megtenné (Fotó: handballveszprem.hu)

FTC–KOPRIVNICA

Sajnos, a Fradi a legutóbbi BL-bronzmeccs mindkét részvevőjétől kikapott már ebben a kiírásban, a norvég bajnoktól idegenben, a franciától itthon.
Pont nélküli sereghajtóként most a horvát bajnokkal szemben kell megkezdenie a pontszerzést. Ha nem sikerül a győzelem Érden, alighanem vége nemcsak a final fourról álmodozásnak, hanem kézzelfogható közelségbe kerül az a lehetőség is, hogy az FTC nem éri el a középdöntőt…
A Podravka múlt héten a Vipers legyőzésével (25–24) szerezte meg első pontjait.
A Fradi két vereséggel is elérte az 50 gólos határt, a félszáz találatból Klujber Katrin (15) és Háfra Noémi (13) együtt 28-at ért el.
A két együttes korábban féltucat alkalommal találkozott, beleértve a 2006-os EHF-kupa-döntőt is (37–36, 33–32), az összmérleg öt Fradi-győzelem és egy döntetlen.

Klujber Katrin átlagban 7.5 gólnál jár a BL-ben. Most héttel is megelégednénk a Podravka ellen (Fotó: fradi.hu)

„Bízunk és hiszünk magunkban, tudjuk, hogy többre vagyunk képesek, mint amit az elmúlt időszakban mutattunk. Nem tudom, hogy mi az oka, hogy egyszer egyikünknek, legközelebb meg másnak megy jól a játék, de remélem, most már olyan meccsek jönnek, amin nem csak egy-egy ember húzza a csapatot”  – nyilatkozta az klubhonlapnak Klujber Katrin, aki ötödik a BL összesített góllistáján.
Ha a kiváló átlövő reménye megvalósul, a négy pont nélküli csoportutolsóból egy legalább eltűnik a BL négy táblázatából…

VESZPRÉM–VARDAR

Rasmus Lauge-Schmidt gólöröme. Sok hasonlót látnánk szívesen a Vardar ellen is (Fotó: handballveszprem.hu)

Egy elveszített BL-döntő mindig mély nyomokat hagy egy vesztes klubban. A veszprémi klub történetes során négy BL-fináléban volt érdekelve – mind a négyet elbukta. Mint korábban a Magdeburg, a Barcelona és a Kielce, ettől az idénytől a Vardar elleni új összecsapása is sajátos „visszavágó” jelleget ölt, amelyen egy kicsit mindig elégtételt kell venni a korábbi fájdalomért…
Szóval a június elején elveszített döntő óta első ízben csap össze a magyar bajnok az északmacedónnal. Az alant látható keretesben látható, a két csapat összecsapásainak domináns győztese a Veszprém, viszont eddigi csupán két vereségét a legutóbbi két mérkőzésen, az idén szenvedte el, februárban hazai pályán két, Kölnben a döntőben három góllal kapott ki.

Kapcsolódó

Veszprém–Vardar örökmérleg

Összesen 9 mérkőzés, 6 Veszprém-győzelem, 1 döntetlen, 2 Vardar-siker, 247–230-as gólkülönbség.
Veszprémben: 4–2–1–1/116–105.
A legelső mérkőzés: Vardar Vatroszt Szkopje–Fotex KC Veszprém 24–27 (11–10), Szkopje, 2001. 11. 10., BL-csoportmérkőzés.
A legutóbbi mérkőzés: RK Vardar Szkopje–Telekom Veszprém HC  27–24 (18–11), Köln, 2019. 6. 2., BL-döntő

A macedónok három éven át egyik meghatározó játékosa, Vuko Borozan most a magyar bajnokot erősíti, 8 gólt már szerzett ebben az idényben a Telekomnak. Ugyancsak a szkopjeiek játékosa volt előző BL-győzelmük (2017) idején Sterbik Árpád és Dejan Manaszkov, jelenleg ők is a Veszprém színeiben szerepelnek.
A macedónok a BL-ben sorozatban elért három győzelem után a negyedik körben nagy különbségű vereséget (31–20) szenvedtek Kielben, s ezutáén a vezetőség menesztette a spanyol David Pisonero vezetőedzőt, akinek a helyét a szakosztályigazgató orosz Eduard Koksarov vette át, ideiglenes jelleggel.  Amúgy a csapat a SEHA-ligában is a második helyen áll, ugyanúgy 3 győzelemmel, 1 vereséggel, mint a BL-csoportban. Mindkét sorozatban az orosz Timur Gyibirov a Vardar legeredményesebb játékosa 25, illetve 20 góllal.
Két nyilatkozat a veszprémi klubhonlapról a meccs előtt.
David Davis vezetőedző: „A Vardar a Bajnokok Ligája címvédője, szóval igen komoly csapatról van szó. Remekül játszanak, és évről évre a legjobbak között van. Az eddigi négy meccsükből, csak a legutóbbit veszítették el. Mindig veszélyes csapat az ellenfelünk.”
Dragan Gajics, a Telekom szerb játékosa: „Érdekes mérkőzésre számítok, több szempontból is. A Vardartól kaptunk ki a Bajnokok Ligája döntőjében, amely egy nagyon nehéz vereség volt számunkra. Biztos vagyok benne, hogy a tavaly is itt szereplő játékosok nem felejtették még el. Mostanában jó meccseket játszottunk, és úgy gondolom, hogy jó formában vagyunk, miközben a Vardar kikapott a legutóbbi összecsapásán. Biztos, hogy úgy érkeznek ide, hogy megszerezzék a két pontot tőlünk, ahogyan tavaly is. Meg kell mutatnunk nekik, hogy ez a mi otthonunk, és nem hibázhatunk többet a sorozatban. Az előző találkozókon nyújtott jó teljesítménnyel, úgy gondolom, jó eredményt érhetünk el.”

KRIM LJUBLJANA–GYŐR

Az új szerzemény Estelle Nze Minkóval kiválóan műlödik a két irányítós rendszer a Győrben (Fotó: gyorietokc.hu)

A győriek immáron 27 BL-meccs óta őrzik veretlenségüket (25 győzelem, két döntetlen, mindkettő az idén az FTC elleni középdöntő csoportkörben).
A zöld-fehérek fantasztikus támadó potenciájával a szlovén bajnok igyekszik a szilárd védekezésével ellenállni: a múlt fordulóban csupán 21 gól kapott a Sävehoftól. A címvédő támadóerejének „számszaki” bizonyítéka, szintén a múlt hétről, idegenben, Mostban az idény legnagyobb különbségű (25 gólos) győzelmét aratta, a kiírásban eddig egy meccsen a legtöbb gólt (46) szerezve. Az ETO mesterének, Danyi Gábornak egyik új taktikai találmánya, a két irányítós rendszer remekül bevált, egy időben a pályán tartva lét klasszisjátékosát, a norvég Stine Oftedalt és a francia  Estelle Nze Minkót.
„Kezdjük megtalálni azt a gyors játékot, amelyet szeretnénk még fokozni, hiszen ígértem, hogy ezen tudunk egy picit javítani. Tudunk is, de természetesen a védekezésre is oda kell figyelni, ami az Érd elleni meccsen nem sikerült annyira. Nem kérdéses, hogy a Ljubljana elleni mérkőzésen is ez lesz a fókuszban. Szeretnénk igen komoly tempót menni, de még az idény elején járunk, messze még a jövő április-május” – nyilatkozta a győri vezetőedző videointerjújában a klub honlapjának.

A három magyar résztvevős mérkőzés után felvételről még megmutatjuk a férfi A-csoport csúcsrangadóját, a két, a végső győzelemre is esélyes bajnokcsapat, a csupán Szegeden vesztes, azóta háromszor nyerő Barca Lassa és a  4 győzelemmel, hivbátlanul  álló Paris St.-Germain Handball részvételével.

NŐI ÉS FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, csoportkör, 3., ill. 5. forduló. Sport1 14:30 FTC-Rail Cargo Hungaria–HC Podravka Vegeta Koprivnica (kommentátor: Petur András, szakkommentátor: Tóth Tímea, riporter: Szél Tamás Pál, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Borsos Attila); Sport1 17:00 Telekom Veszprém KC–RK Vardar Szkopje (kommentátor: Bartha Zoltán, szakkommentátor: Pásztor István, riporter: Molnár Zsolt, műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Borsos Attila); Sport1 19:30 HC Krim Mercator Ljubljana–Győri Audi ETO KC (kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor: Borsos Attila,műsorvezető: Haraszti Ádám, szakértő: Tóth Tímea); Sport1 21:30  FC Barca Lassa–Paris SG Handball (felv., kommentátor: Méhes Gábor, szakkommentátor-szakértő: Borsos Attila)