Stuttgart: esély az elszakadásra és a felzárkózásra • SportTV

Stuttgart: esély az elszakadásra és a felzárkózásra

Sport TV avatar Sport TV 2020. 02. 17. 11:56    
Olvasási idő: < 1 perc

A VfB Stuttgart – mint csaknem minden kieső – az azonnali visszajutást célozta meg a Bundesligába. Részarányosan nem is áll rosszul a tervvel. A 22. forduló utolsó mérkőzése előtt osztályozós helyen áll. S ha nem is valószínű, hogy egyet előrelépjen, a győzelemmel pontszámban beérné a közvetlen feljutó pozícióban lévő HSV-t, és hattal elszaladna a követő Heidenheimtől.

Daniel Didavi megszerzi a Stuttgart első gólját a két csapat szeptemberi mérkőzésén (Fotó: Getty Images)

Persze ellenfél is lesz a pályán, amely egyáltalában nem motiválatlanul kezd a mérkőzésbe. Az egykoron sok élvonalbeli idényt is futó Bochum (fénykorában még az UEFA-kupában is fellépett) most a kiesés elkerüléséért küzd, mindössze két ponttal előzi meg a másik, a „lenti” osztályozós helyen lévő, szintén egykoron bundesligás, de most éppen újonc Karlsruhét.

A Stuttgart annak ellenére tartja ígéretes pozícióját, hogy szeptember óta (!) nem nyert egymás után két mérkőzést. S még van egy másik „fekete szériája” az együttesnek: ugyancsak szeptember vége, a bielefeldi 1–0 óta nem nyert idegenben bajnokit. (Fura fintora a sorsnak, hogy jelenleg éppen a Bielefeld vezeti a 2. Bundesligát…)

„Megmagyarázom, mért nem nyertünk a St. Pauli ellen, de a többi meccsről nem akarok beszélni” – mondta Pellegrino Materazzo edző a Bochum-meccs előtti sajtótájékoztatón. (Aztán nem magyarázta meg, de kitért az idegenbeli játékmódra.)„Egy idegenbeli meccsre ugyanúgy készülünk, mint egy hazaira. Lehet, hogy a körülmények rosszabbak, de ez nem lehet kifogás. Az egész csapat készen áll arra, mit kell csinálnunk, ha elvesztjük a labdát. Az elvárások világosak, mindenkinek felelősséget kell vállalnia ilyenkor is.” A szigorúbb védekezési normák mellett támadásban egy kis szabadságot is adna játékosainak a mester „Nem akarok mindent megtiltani, főleg a támadóharmadban szabadságot adok a fiúknak.”
Szükség is lesz a szigorú védekezésre, mert a Bochum 24 gólt szerzett otthon, ennél több (25) csak a HSV-nek van, ugyanannyi meg éppen a Sturrgartnak. A Stuttgart edzője viszont felfedezett egy nagy igazságot is. „Ha tele van a fejük, nem tudnak tempófutballt játszani. Óvatosan kell adagolni az információkat.”
Hogy sikerül-e a megfelelő adagolás, kiderül az esti mérkőzésen.

A két csapat találkozásaiból (73) csupán hármat jegyeztek eddig a másodosztályban, ez lesz a negyedik 2. Bundesliga-mérkőzésük.

Kapcsolódó

Bochum–Stuttgart örökmérleg

Összesen: 73 mérkőzés, 17 Bochum-győzelem, 18 döntetlen, 38 Stuttgart-győzelem/ 90–130-as gólkülönbség. A 2. Bundesligában: 3–0–2–1 / 3–4
Bochumban: 36–13–12–11/ 48–41. Bochumban a 2. Bundesligában: 1–0–1–0 /1–1
Az őszi idényben: Stuttgart–Bochum 2–1. G.: Didavi, N. González, ill. Ganvoula (2019. 9. 2.)
A legjobb gólszerző (minden mérkőzés): Uwe Leifeld (11 mérkőzés–5 gól–1 lap), ill. Cacau és Fritz Walter (7-7 gól)

2. BUNDESLIGA, 21. forduló. Sport2 20:30 VfL Bochum–VfB Stuttgart (kommentátor: Faragó Richard)