Öngólnak nézték az év gólját • SportTV

Öngólnak nézték az év gólját

2020. 11. 09. 18:44    
Olvasási idő: < 1 perc

Valentino Lazaro, a Mönchengladbach középpályása az év egyik legnagyobb gólját lőtte a Leverkusen elleni bajnokin.

Leverkusenben lassan ki kellene találni valamit arra az esetre, ha az ellenfélnél játszik egy Valentino Lazaro nevű futballista. Az osztrák válogatott játékos (nem mellesleg angolai apa és görög anya gyermeke) ugyanis megszakítással a harmadik szezonját tapossa a Bundesligában, mindössze hat gólnál tart, de a hatból hármat a Leverkusen ellen szerzett. Ráadásul szépen elosztva, hiszen a Herthánál eltöltött első, majd második idényében is betalált a Bayernek, ahogyan az első mönchengladbachi évadában is.

Ráadásul a vasárnapi gólja alighanem a világhírt is meghozta a számára, hiszen gyorsan sléger lett a videomegosztókon a skorpiórúgásból szerzett gólja, ami erősen hajazott Zlatan Ibrahimovic egy korábbi bravúros találatára. „Jóllehet a gólnál nem így volt, de azért igyekszem mindkét lábbal a földön maradni – mondta vigyorogva a Sky csatorna felvetésére a jobb sarokkal őrült nagy gólt lövő, az Internazionalétól kölcsönbe kapott középpályás. – Próbáltam kitalálni, hova jön a beadás. Láttam, hogy a labda kicsit mögém jön, Ginter pedig előttem állt, és megpróbálta fejjel elérni a labdát. Egyszerűen rákiáltottam, hogy hagyd, de fogalmam sincs, hogy hallott-e belőle bármit is.”

Ginter lehúzta a fejét, így jöhetett a mesterlövés, amivel kapcsolatban azért Lazaro elismerte, hogy nem túl gyakran sikerül ilyen első osztályúra az „előadás”. Arra meg szintén ritkán van példa, hogy az edző elnézze a találatot… „Elsőre azt hittem, hogy ez inkább öngól volt – vallotta be Marco Rose, a Gladbach vezetőedzője. – Aztán az öltözőben megnéztem a gólt. Azt kell mondjam, a vereség dacára, futballszerető emberként boldog vagyok. Még ha egy vereség után nem is könnyű, de kicsit kacsintani is tudtam. Tino ragyogóan csinálta.”

Lukas Hradecky, a Leverkusen kapusa is elismerte a rivális produkcióját: „Már nincs is kalap a fejemen. Szép kis gól volt, Valentino!”

Szerintetek Lazaro gólja volt a legszebb a fordulóban? Szavazzatok! Eredményhirdetés a Sport1-en 19:30-kor kezdődő Germániában!

Ki szerezte a 7. forduló legszebb gólját a Bundesligában?

Robert Andrich (Union Berlin) a Bielefeld ellen

0%

Valentino Lazaro (Mönchengladbach) a Leverkusen ellen

0%

Mark Uth (Schalke) a Mainz ellen

0%