A Celtics és Rozier újabb skalpja • SportTV

A Celtics és Rozier újabb skalpja

2018. 05. 01. 11:36    
Olvasási idő: 2 perc

Tovább folytatódik a bostoni csereirányító, Terry Rozier sikertörténete, ami egyben a Boston Celtics sikertörténete is. Rozier remek játékos, Brad Stevens pedig egy zseni.

A Boston Celtics Milwaukee Bucks feletti elsőkörös diadala után írtunk egy tartalmas cikket arról, miért lesz veszélyes ellenfél a Boston Celtics a Philadelphia 76ersnek.
A cikk minden szava beigazolódott a második kör első meccsén a Boston Celtics és a Philadelphia 76ers között. Kimondhatjuk, Brad Stevens zseniális edző, Danny Ainge pedig kiválóan építi a csapatot.
Mert nézzük meg, milyen kezdőötöst álmodtak meg ők ketten a szezon előtt: Horford, Hayward, Tatum, Brown, Irving – ez volt a kezdőcsapat a Cleveland Cavaliers elleni szezonnyitón. Ezzel szemben a második kör első meccsén a Sixers ellen a feldobásnál így állt fel a csapat: Baynes, Horford, Tatum, Smart, Rozier. Tehát abból az öt főből kettő bevethető, és nem igazolások vagy erősítések miatt változtat az edző, hanem mert hárman, Hayward, Irving és Brown sérültek. Hayward és Irving már nem is játszik idén, Brown még visszatérhet.
És mit csinál ilyenkor Stevens és a Celtics? Kétségbe esik? Egy fenét, a Horford, Tatum páros a szép lassan sztárrá váló Rozierrel együtt 83 pontot termel a meccsen. Rozier 29-et (benne 7 triplával, 8 lepattanó és 6 gólpassz mellett), Tatum 28-at, míg Horford 26-ot. A csapat pedig 117-101-re legyőzi a Sixerst.

Rozier, akit sokan cserejátékosként kezeltek a playoff rajtja előtt, rátett egy lapáttal, és jelezte, ennél őt komolyabban kell venni.

A 29 pont karriercsúcs a részéről a playoffban, de már azt is tudja, hogyan kell magára terelni a figyelmet, amit úgy tűnik, élvez is. Drew Bledsoe-mezben érkezett a meccsre, utalva az Eric Bledsoe-val való csörtéjére az első körből.

A Celtics-Philly párharc második meccsét csütörtökön rendezik.

(Sport TV)

NBA, PLAYOFF
Főcsoport-elődöntők

KELET
Toronto Raptors – Cleveland Cavaliers
Boston Celtics – Philadelphia 76ers: 1-0

NYUGAT
Houston Rockets – Utah Jazz (1-0)
Golden State Warriors – New Orleans Pelicans (1-0)
A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.