A violák újra az élcsoportba igyekeznek • SportTV

A violák újra az élcsoportba igyekeznek

2021. 10. 18. 11:21    
Olvasási idő: 2 perc

Szokásos hétfői olasz triónk – összefoglaló, Nyerő SzériA magazin, élő közvetítés – utolsó darabja a Fiorentina velencei vendégjátéka. A hazaiak célja elrugaszkodás a kiesőzónából, a lilák siker esetén ismét felugranának egészen az 5. helyre.

Vlahovicsur vinné a Spurs, vinné a City, de a firenzeiek azt remélik, ebben az idányban még ott szaprítja tovább góljainak számát (Fotó: Getty Images)

Először csap össze 17 év után a két csapat, de hát ez a Venezia valamennyi ellenfelével így van, hiszen a velenceiek akkor fordultak meg legutóbb az élvonalban. A Fiorentina 4 győzelemmel és 3 vereséggel a liga három csapatának egyike, amelyek nem játszottak még döntetlent az idényben (a másik kettő a Roma 5–3 és az Empoli 3–5).  A nemzetközi szünet előtt a firenzeiek rangadót játszottak a százszázalékos listavezető Napolival, s bár megszerezték a vezetést, a nápolyiak fordítani tudtak. Első számú csillaga, Dusan Vlahovics jövőjéról folytatódnak a találgatások, a szerb center visszautasította a klub szerződéshosszabbítási ajánlatát, állítólag a Tottenham és Man City is vinné.
A Venezia továbbra is nélkülözni kénytelen Ala-Myllymäki és Lezzerini szolgálatait, tartós sérülés miatt. A ManUnited korábbi kapusa, Sergio Romero viszont bár nem rég érkezett, mégis már leülhet a cserepadra. Alighanem Thomas Henry lesz a center, aki Johnsen és Okereke között a violák kapuját rohamozhatja.
Nagy valószínűséggel Crnigoj és Nathan Amapu is bekerül a csapatba, középpályásként.
A Fiorentina kapust kénytelen váltani, Dragowski megsérült a nápolyiak ellen, így Terracciano véd majd Velencében. Vincenzo Italiano nagyjából elégedett az övéivel, aligha változtat sokat az állandó kezdőjén. Marad tehát a Callejón, Vlahovics, Nico González támadótrió és Igor is a védelem közepén valamint Torreira is a középpályássorban.
Három statisztikai érdekesség a mérkőzésről. 1.
A Fiorentina megnyerte legutóbbi három idegenbeli meccsét. Ennél hosszabb, négyes sorozata legutóbb 2013-ban volt a violáknak, még Vincenzo Montella edzőségével. 2. A Cagliari elleni egyenlítő gólnak köszönhetően a 2002-es születésű velencei Gianluca Busio a legfiatalabb játékos az idei Serie A-ban, akinek gólja és gólpassza is volt az idényben. 3. Dusan Vlahovics 6 gólban volt benne (5 találat, 1 assziszt) az idényben eddig az újonc csapatok ellen, azok után, hogy korábban egyetlen ilyen gólban sem volt részes.

Kapcsolódó

VENEZIA–FIORENTINA bajnoki mérleg

Összesen: 34 mérkőzés–10 Venezia-győzelem–6 döntetlen–18 Fiorentina-siker / 48–70-es gólkülönbség. A Serie A-ban: 24–9–2–13 / 35–47. Velencében:  17–8–3–6 / 31–26. Velencében a Serie A-ban: 12–7–1–4 / 22–18. A párosítás legjobb gólszerzői: Gabriel Batistuta (Fiorentina) 8 gól, Juan Augustino Alberti (Venezia) és Kurt Hamrin (Fiorentina) 5-5
A legutóbbi mérkőzés: Venezia–Fiorentina 0–2 (0–1). G.: Vrizasz, Rigano (2004. 5. 15., a Serie B-ben). A legutóbbi Venezia-győzelem: 2–0 (2002. 2. 10.). A legutóbbi döntetlen: 1–­1 (2003. 12. 14., a Serie B-ben). A legutóbbi Fiorentina-győzelem: 0–2 (2004. 5. 15., a Serie B-ben). Házi gólkirály: Mattia Aramu, Gianluca Busio, Pietro Ceccaroni, Thomas Henry, Savid Okereke 1-1, ill. Dusan Vlahovics 4 gól.

Sport1 18:30  a 8. forduló összefoglalója (kommentátor: Fülöp László és Fülöp Marcell); Sport1 19:30 Nyerő SzériA olaszfutball-magazin (műsorvezető: Takács Rita, szakértő: Hrutka János, Várhidi Peter); Sport1 20:30 Venezia FC–ACF Fiorentina (kommentátor: Fülöp László, nűsorvezető: Takács Rita, szakértő: Várhidi Péter)