Valerio-Bodon Vincent tanulni akar csapattársától, LeBron Jamestől • SportTV

Valerio-Bodon Vincent tanulni akar csapattársától, LeBron Jamestől

2023. 09. 08. 22:21    
Olvasási idő: 2 perc

A magyar Valerio-Bodon Vincent a Boston Celticsnél töltött nyáriliga-szereplés után újabb mérföldkőhöz érkezett, hiszen szerződést kapott a Los Angeles Lakerstől. Ez azt jelenti, hogy Los Angelesben, az aranysárga-liláknál kezdi majd el az edzőtábort.

Itt még a Celtics mezében.

Egy lépéssel közelebb került a magyar kosárlabdaahhoz, hogy Dávid Kornél után legyen újabb NBA-játékosunk. Valerio-Bodon Vincent ugyanis azután, hogy a nyáriligában a Boston Celticsnél hozott egy parádés meccset játszott,  most arra kap lehetőséget, hogy az edzőtáborban a Los Angeles Lakersnél bizonyítson.

Az aranysárga-liláktól úgynevezett Exhibit 10 szerződést kapott, amely arra szolgál, hogy bekerüljön egy játékos az edzőtábor-keretbe, és ott bizonyítsa, hogy lehetőséget kell még neki adni. Ez általában egy two-way szerződés (G League és NBA szereplést is lehetővé tevő) formájában jöhet, de azt a szezon rajtjáig meg kell kapnia.  Ha nem is jönne ez össze, attól még az Exhibit 10 szerződésének köszönhetően a G League-ben szerepelhet, szem előtt lesz, és ha ott eltölt legalább 60 napot, akkor bónuszt is kap.

Azonban most még nem is érdemes ennyire előre szaladni, hiszen a szenzáció az, hogy a legutóbb Sopronban játszó kosaras LeBron james és Anthony Davis mellett fog készülni, és pályára léphet az előszezon meccsein is. Ezt írjuk le még egyszer gyorsan: Az NBA jelenkori legnagyobb sztárja, LeBron James mellett fog készülni. Bazska készített vele egy hosszabb interjút:

Ebben azt mondja, hogy még fel sem fogta, de nem izgulja túl, inkább arra gondol, mennyit fog tőle tanulni, mennyi bölcsességet les majd el.

Felidézi benne az első amerikai lépéseket, amikor előbb privát edzéseken vesz részt, majd több csapathoz is elment bemutató edzésekre, a Milwaukee Bucks volt az első. Kiderül, hogy két csapat is érdeklődött iránta a draft előtt, de végül nem választották ki. Ezt követően jött a Summer League a Celticsszel.  A videóban elárulja, hogy a Boston Celticstől is érkezett később Exhibit10 ajánlat, azonban abban nem volt edzőtábor, ami a Lakersében igen.

„Hatalmas pluszt tud jelenteni, hogy a rendes csapattal tudok felkészülni, rengeteget fogok tudni fejlődni, és hatalmas tapasztalatot, bölcsességet tudok szerezni. A célom egy two-way szerződés a következő Summer League végéig. Így, hogy megtapasztaltam, hogy mennyit tudtam ez alatt a rövid idő alatt fejlődni. Észrevettem, hogy késésében vagyok, mert amit kint most megtanultam azzal a képzéssel ilyen rövid idő alatt, azt 22 évesen már régen megtanulhattam volna, de most érnek be engem. Érzem azt, hogy brutálisan sokat fogok fejlődni” – mondta az interjú során.

Nem ő az első magyar kosaras, aki idáig eljut, hogy egy ekkora sztárral edzőtáborozhat, hiszen Dávid Kornél 1997-ben, a Last Dance előtti nyáron ott volt a Chicago Bulls edzőtáborában Michael Jordannel, ahogyan később a Washington Wizardsnál is együtt készült a Levegő Urával. Somogyi Gergely pedig 2012-ben Kobe Bryant mellett leshetett el ezt-azt szintén a Los Angeles Lakersnél.