Sérülten is megállította a Görög Szörnyet • SportTV

Sérülten is megállította a Görög Szörnyet

2019. 05. 20. 18:16    
Olvasási idő: 2 perc

Nem nagyon vannak szavak arra, mekkorát játszik Kawhi Leonard a 2019-es rájátszásban. A Milwaukee Bucks elleni harmadik meccsén is 30 fölött termelt, ebben a rájátszásban már 10. alkalommal. Talán nem is teljesen egészséges? Nem tudjuk pontosan, de hogy meg is döglene a győzelemért, az biztos.

Nem tudod, mi jár a fejében, de az biztos, hogy mindent megtesz a győzelemért. (Fotó: Vaughn Ridley/Getty Images)

Kétszeri hosszabbítás után nyert 118-112-re a Toronto Raptors a Milwaukee Bucks ellen. Ezzel 2-1-re javított a keleti döntőben a kanadai csapat.

A meccs szoros végjátéka:

A meccs összefoglalója:

Talán már ezekből is világosan látszott, hogy Kawhi Leonard volt a meccs legjobbja.

A rájátszásban mutatott teljesítményét egyes szakértők már elkezdték Michael Jordanhez hasonlítani.

Miért? Mert elnyűhetetlen, és az eddigi 15 playoff-meccsből 10-szer 30 pont fölött termelt. 32 pontos átlagot produkált eddig a rájátszásban. Az első körben az Orlando Magic elleni tükörsima 4-1 során elég volt 27,8 pont, a másodikban több kellett tőle, többet is adott, 34,7 pont meccsenként a Philadelphia 76ers elleni 4-3 alkalmával.  Tegnap este 36 pontot dobott, így a keleti döntőben 32,7 pontra növelte az átlagát.

Jobban játszik ebben a rájátszásban, mint a Raptors közel 25 éves történetében bárki a playoffban.

A 36 pont mellé gyűjtött 9 lepattanót, adott 5 gólpasszt, szerzett két labdát, és egy blokk is belefért neki. Ráadásul 52 percet töltött a parketten, többet, mint bármikor korábban pályafutása során (beleértve az alapszakaszt is). És nem csak támadásban remekelt, de ezt már megszokhattuk tőle. Többször is ő védekezett Giannis Antetokounmpón, ami az NBA-ben jelenleg talán a legnehezebb feladat (12 ponton tartotta a Görög Szörnyet a Leonardra épülő Raptors-védekezés). Ami miatt ez külön megsüvegelendő az az, hogy az első negyedben egy mozdulatból úgy tűnt, kisebb sérülést szenvedett.

Azt nyilatkozta a találkozó után, hogy rendben van, és rendben is lesz, természetesen érzi magában ezt az 52 percet, de küzdeni fog tovább.

És ha valaki tud küzdeni, az Kawhi Leonard. Elég csak kiemelni ezt a két jelenetet a fentebb leírtak mellett.

Két kérdés maradt:

  1. Mit fognak gondolni a torontói szurkolók, ha ilyen hősiesen küzd a Raptors sikeréért, de elmegy majd a szezon végén?
  2. Ha ezt folytatja most a rájátszásban, marad a nyáron, így játszik a jövőben is, és jönnek majd a csapatsikerek, akkor elkezdik-e alapozni a szobrát a csarnok előtt?

Háttérinformáció: Keleti döntőben egyszer, 2016-ban szerepelt a Toronto Raptors, akkor 4-2-re kapott ki a Cleveland Cavalierstől. Ha legalább még egy meccset nyernek Leonardék, elérik a franchise történetének eddigi legjobb eredményét.

Éjjel 3 órától a Sport1-en élőben közvetítjük a Portland Trail Blazers – Golden State Warriors párharc 4. meccsét, amelyet kedden 20 órától a Sport1-en, 23 órától pedig a Sport2-n megismétlünk.