Dárdai-comeback Frankfurtban • SportTV

Dárdai-comeback Frankfurtban

2021. 01. 30. 11:08    
Olvasási idő: 3 perc

A közérdeklődésre való tekintettel váltottunk, és közvetítjük Dárdai Pál máodik Bzndesliga-színrelépéét, amelyen a kiesőzónába visszaeső Hertha Frankfurtból szeretne ponto(ka)t szerezni. Előtte még „felvezetésnek” ott lesz a másodosztályú listavezető Hamburg hazai mérkőzése, a Herthával párhuzamosan az S1-en a rekordbajnok "revansmeccse" a Hoffenheimmel, majd kora este a dobogós helyek szempontjából fontos rangadó, szintén magyar szereplőkkel.

Dárdai Pál az újrakezdés első edzésvezetésein már túl van. Jöhet az első tétmérkőzés! (Fotó: Hetty Images)

HAMBURG–PADERBORN

A HSV „félidőben” ott tart, ahol tartani akar: a másodosztály tabellájának élén. De hát az elmúlt két évben is ugyanitt tartott, s végól egyformán lecsúszott még az osztályozó lehetőségéről is. Daniel Thioune mester feladata az, hogy elkerülje csapatával a rendre tél vége felé bekövetkező visszaesést. A tabella most igen szoros, az előny csupán egy pont a Bochum és kettő a „tavaszi” nyitó fordulót már sikerrel teljesítő Greuther Fürth előtt. Ha valamin, a hazai  eredményességen kellene javítani , hiszen a Volksparkstadionban az őszi idényben 9 meccsen nem kevesebb mint 7 pontot pazarolt el az együttes, ez egy bajnokságra, sőt a feljutásra törekvő gárdától igen sok. A pillanatnyi formával nincs probléma, a legutóbbi 8 meccsből 6 győzelem,  2 döntetlen a mérleg, igaz, a második iksz a hétközi fordulóban, Düsseldorfban csúszott be, ha úgy vesszük, egy potenciális rivális otthonában a gól nélküli remi nem is olyan rossz.
A vendég Paderborn formájával sincs probléma, ugyancsak a legutóbbi 8 mérkőzést vizsgálva 4 győzelem, 3 döntetlen, 1 vereség a mérleg, a legutóbbi három alkalommal nem kapott ki. Legutóbb ugyancsak értékes idegenbeli döntetlent ért el, kedden Kielben, az ugyancsak feljutásra aspiráló Holstein elleni 1–1-gyel.
A Hamburg bízhat Simon Terodde kiváló góllövőformájában, a 32 éves támadó 18 mérkőzésen 17 gólt szerzett a bajnokságban, ezzel 6 gól előnnyel vezeti a góllövőlistát a nürnbergi Kühlwetter és a bochumi Zoller előtt.

 BAYERN–HOFFENHEIM

Lewandowski szeretne minél több ilyen gólörömöt délután az Allianz Arenában is (Fotó: GETTYIMAGES)

A rekordbajnok előnye 7 pontosra hízott, ebből a pozícióból még sosem veszítette el a bajnoki salátástálat. Ellenfele, a Hoffenheim elég sokat esett vissza, már csak a 11. a bajnokságban.  A Bayernt fűtheti a „nemes bosszú” lehetősége, hiszen a tavalyi naptári év egyetlen vereségét éppen Sinsheimben szenvedte el (1–4), az összes tétmérkőzést figyelembe véve.
Hansi Flicknek szokás szerint a védősor összeállítása okozza a problémát, főleg a széleken vannak gondjai, Jelen állás szerint Süle kezd a jobb-, Hernández a balhátvéd posztján, ismét Coman kezd a középpálya bal oldalán Sané terhére. Boatengnek és Gnabrynak 4-4 sárgája van, nekik kell óvatosabban játszaniuk kissé, hogy elkerüljék az automatikus eltiltást.
A Hoffenheimben Kaderábek újra bevethető, ő lesz a jobb oldali középpályás, feltéve ha Sebastian Hoeness a 3-5-2-es felállást preferálja. (Négy védő esetén is fix a cseh válogatott helye, csak akkor jobbhátvédként kerül a csapatba.) Vogt, Grillitsch és Skov is újra harcra kész, egyelőre a cseresorban kapnak helyet, de bármikor pályára léphetnek.

Kapcsolódó

BAYERN–HOFFENHEIM örökmérleg

Összesen: 26 mérkőzés, 17 Bayern-győzelem, 5 döntetlen, 4 Hoffenheim-siker / 62–28-es gólkülönbség. A Bundesligában: 25–16–5–4 / 58–25. Münchenben: 13–10–2–1 / 40–14. Münchenben Bundesligában: 12–9–2–1 / 36–11.
A legutóbbi mérkőzés: Hoffenheim–Bayern 4–1 (1–0). G.: Kramaric (2), Bicakcic, Dabbur, ill. Kimmich (Bundesliga, 2020. 9. 27.). A legutóbbi három müncheni mérkőzés: 4–3 (2019-20, DFB-k.), 1–2 (2019-20, Bl), 3–1 (2018-19, Bl). A legutóbbi Hoffenheim-győzelem Münchenben 1–2 (Bundesliga, 2019. 10. 5.)

FRANKFURT–HERTHA

Dodi Lukebakio harcban Sebastian Rodéval a két csapat szeptemberi meccsén (Fotó: Getty Images)

A Bundesliga e heti egyik nagy eseménye Dárdai Pál visszatérése. A Magyarországon és Berlinben szeretett trénert egész Németországban nagy megbecsülés övezi, és a szakma nagy része örül a visszatérésének. Öt évvel és 8 nappal ezelőtt ült le először a Hertha felnőttcsapatának kispadjára, akkori bemutatkozása Mainzban egy szenzáció számba menő 2–0-s sikerrel végződött. Most egy hasonló győzelem talán még nagyobb bravúrnak számítana, hiszen a Frankfurt a liga 6. helyezettje, Európa-ligát érő helyen áll, mindössze két ponttal elmaradva a BL-pozíciót aktuálisan birtokló Leverkusen, Wolfsburg kettősről.
Dárdai mérlege a másik kispadon ülő Adi Hütterrel szemben pozitív, a 2018–19-es idényben az osztrák mester ugyancsak a Frankfurtot vezette és decemberben Berlinben 1–0-s hazai győzelem született, az áprilisi visszavágón pedig gól nélküli döntetlen.
Hütter a védő középpályás kettős „dupla hatos” egyik helyén változtatást tervez, Haszebe helyett Rode kerülhet az együttesbe. Jovics sikerrel tért ugyan vissza, de a meccskimaradásai miatt aligha lesz kezdő, inkább a cserék közül szállhat be. Ilsanker és Schubert játéka kétséges, még a tartalékok közé sem biztos, hogy nevezhetők.
Kérdés, az új magyar edző milyen mértékben nyúl bele a csapatba, az biztos, hogy Aderetét Torunarigha váltja a védelem kozepén. Ascacibar lehetséges jelült a „hatos” posztra. Plattenhardt, Löwen és az edző középső fia, Márton kisebb sérülést követően visszatért a csapathoz, együtt edzett már a többiekkel és a tartalékok közé nevezhető.

Kapcsolódó

FRANKFURT–LEIPZIG örökmérleg

Összesen: 9 mérkőzés–3 Frankfurt-győzelem–3 döntetlen–3 Leipzig-siker/ 12–12-es gólkülönbség. Ebből a Bundesligában: 8233/ 911. Frankfurtban: 5320/ 105. Frankfurtban a Bundesligában: 4220/ 7–4.
A legutóbbi mérkőzés: Frankfurt–Leipzig 31 (10). Gól: Kosztics (2), André Silva, ill. Dani Olmo (DFB-kupa nyolcaddöntő, 2020. 2. 4.). A legutóbbi három frankfurti mérkőzés: 3–1 (2019-20, DFB-k.), 2–0 (201920, Bl), 11 (2018-19, Bl). A legutóbbi Leipzig-győzelem Frankfurtban: még nem fordult elő

LEIPZIG–LEVERKUSEN

Wendell akár szombaton este is harcban lehet  Nordi Mukielével (Fotó: Getty Images)

Hét- , illetve annál több pontos hátrányból a Bayernt beérni ha nem is lehetetlen, de csekély sikerrel kecseghetető vállalkozá. Az „üldözők” számára csak az marad, hogy minden mérkőzésüket megnyerjék tavasszal – a rekordbajnok ellenit is – , miközben szurkolnak azért, hogy a bajorok többször is megbotoljanak. Gyakorlatilag aki közülük veszít, el is búcsúzhat a bajnoki cím halvány reményétől is. Ezzel a tehertétellel néz farkasszemet a 2. Lipcse a 3. Leverkusennel.
Nagelsmann mester alighanem a kezdőbe nevezi mindkét magyar válogatottját – a harmadikra továbbra is várni kell. Klostermann és Mukiele visszatérhet a kezdőbe, sőt esetleg Nkunku is esélyt kap az induló tizenegyben. Poulsen közelítőizom-fájdalmai múlóban, a tartalékok közé nevezhető, és Konatéval is számolhat már a mester.
A túloldalon a vádliproblémákkal küzdő Lars Bender szereplése kérdéses, ha nem jön rendbe, Dragovic vagy Fosu-Mensah helyettesítheti. Schick lábfájdalmai után újra fitt, és alighanem kezd is Alário helyett. Ugyancsak változás várható a védősor bal oldalán, Sinkgraven helyett Wendell kerülhet a csapatba.

Kapcsolódó

LEIPZIG–LEVERKUSEN örökmérleg

Összesen: 9 mérkőzés, 4 Leipzig-győzelem, 4 döntetlen, 1 Leverkusen-siker / 17–13-as gólkülönbség. A Bundesligában: ugyanez. Lipcsében: 4–2–1–1 / 6–5. Lipcsében a Bundesligában: ugyanez.
A legutóbbi mérkőzés: Leverkusen–Leipzig 1–1 (1–1). G.: Demirbay, ill. Forsberg  (Bundesliga, 2020. 9. 28.). A legutóbbi három lipcsei mérkőzés. 1–1 (2019-20, Bl), 3–0 (2018-19, Bl), 1–4 (2017-18, Bl). A legutóbbi Leverkusen-győzelem Lipcsében: 1–4 (Bundesliga, 2018. 4. 9.)

2. BUNDESLIGA, 19. forduló. Sport1  13:00  Hamburger SV–SC Paderborn 07 (kommentátor: Méhes Gábor).
BUNDESLIGA, 19. forduló. Sport1 15:15 FC Bayern München–TSG 1899 Hoffenheim (kommentátor: Méhes Gábor, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő Hajdu Attila); Sport2 15:30: SG Eintracht Frankfurt–Hertha BSC (kommentátor: Haraszti Ádám);  Sport1 17:45  BV Borussia 09 Dortmund–FC Augsburg (felv., öf., kommentátor: Fülöp László); Sport1  18:15  RasenBallsport Leipzig–TSV Bayer 04 Leverkusen (kommentátor: Fülöp László, műsorvezető: Faragó Richard, szakértő: Hajdu Attila)