Milyen vastag a stuttgarti szalmaszál? • SportTV

Milyen vastag a stuttgarti szalmaszál?

2019. 05. 27. 10:30    
Olvasási idő: < 1 perc

A Stuttgarttal három éve már megtörtént az a baleset, hogy 40 évi Bundesliga-tagség után kizuhant az élvonalból. Akkor „csont nélkül”, 17.-ként szállt alá a svábok kedvence, de rögvest bajnokként jutott vissza. Ám egy jól sikerült évad (7. hely) után most ismét itt a veszély, amely nem csekély…

Az exválogatott Gentner góljával vezetett a Stuttgart az első meccsen, de ezt és a második VfB-gólt is sikerült az Unionnak kiegyenlítenie (Fotó: Getty Images)

A VfB-ről és az ellenfél Unionról is részletes elemzést írt az osztályozó első mérkőzése előtt a sporttévé állandó szakértője és honlapunk szakírója, Mészáros Ábel, az abban leírtak tartalma nem változott. Ám változott a szituáció, a stuttgarti 2–2 után elvileg az Union indul több eséllyel a visszavágónak.
Meg kell jegyezni, hogy a Cottbus 2009-es kiesése óta (ki ne emlékezne a „sok magyaros csapatra”, amely éppen az idén zuhant ki ismét a Bundesliga3-ból az amatőr negyedik vonalba) tíz évvel juthat fel „eredeti” keletnémet (az „NDK-s múlt” nélkül kreált RB Leipzig nem tartozik ide)  csapat a Bundesligába.
A csütörtöki 2–2 során az Union kétszer is egyenlíteni tudott, ez mutatja eltökéltségét és küzdőképességét. A berlini csapat jobbhátvédje, Trimmel megkapta idénybeli 10. sárgáját, a második öt miatt is ki kell hagynia egy meccset, pechjére ez az osztályozó visszavágója. A helyét valószínűleg Ryerson veszi át .
Az idény harmadik VfB-edzője, Willig kettőt változtat az első meccs kezdőjén: Didavi helyén Ascacibar kezd, és a klublegenda Mario Gómez is az első sípszókor a pályán lesz a kongói Akolo helyett, ő alkotja az „egyszemélyes csatársort”.

BUNDESLIGA, osztályozó a feljutásért/bent maradásért, Sport1 20:30 Union Berlin–VfB Stuttgart (kommentátor: Fülöp László)